Nektes erstatning

Liv Anita Kristensen (bildet) og Tor Andersen måtte punge ut da graving på motsatt side av veien førte til oversvømmelse på deres tomt - og videre inn i kjelleren.

Liv Anita Kristensen (bildet) og Tor Andersen måtte punge ut da graving på motsatt side av veien førte til oversvømmelse på deres tomt - og videre inn i kjelleren. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Tor Andersen og Asgeir Stensen sliter med å få tilbakebetalt totalt nær 85.000 kroner etter en oversvømmelse og vannskade de ikke er skyld i.

DEL

Tor Andersen og Asgeir Stensen på Leknes fikk dels store skader på boligene sine etter at flere steinsettgrøfter som sikret dreneringen rundt husene, ble gravd over under graving av ny kommunalt vannledning.

Rundt 80.000 kroner
- Det ble gravd over steinsettgrøftene, vannledningen ble lagt og gravd over igjen uten grøftene ble reparert. De var helt ramponert og dreneringen kuttet. Dermed demtes det opp med vann, og kjellerne fyltes, forklarer Stensen.
Begge huseierne mener kommunen må dekke deres utlegg til reparasjoner - til sammen rundt 85.000 kroner. Så langt nekter kommunen. Andersens krav om rundt 15.000 ligger som regress hos forsikringsselskapene. Stensen har tatt advokat for å få sine nær 70.000 kroner tilbake.

Kloakk og vann
Ifølge Andersen var det ikke bare vann som rant inn i kjelleren da gravemaskinen gravde feil en dag i fjor høst.
- Vannet kom opp gjennom sluken i kjelleren. Oversvømmelsen var så stor at kloakken kom opp i samme rør. Vi hadde rundt 30 centimeter vann og kloakk i kjelleren. Det så fælt ut, forteller han.
Ikke nok med det, et par dager etterpå tømming av kjelleren lå det på nytt flere titalls centimeter på gulvet - men da bare vann.

Går til sak
Begge fikk umiddelbart satt i gang opprydding og reparasjon - og begge måtte legge ut flere tusen og titusener kroner. Så langt har Andersen fått noe fra forsikringsselskapet sitt. Men fortsatt har han og kona Liv Anita Kristensen utestående nær 15.000 kroner. Penger de mener kommunen er ansvarlig for å refundere.
- Vi har gått direkte på kommunen. Dette er en kommunal vannledning og det blir deres oppgave å gå på entreprenøren. Dette er ikke min feil, sier Andersen.
Det mener også Asgeir Stensen, som etter måneder med diskusjoner nå varsler rettssak dersom han ikke får pengene sine tilbake.
- Vi har gitt kommunen et tilbud om oppgjør. Gjør de ikke opp går vi videre med saken, og det kan bli langt dyrere for kommunen, sier Stensen.

Artikkeltags