Norge rundt i en T-Ford

En spent Ove Jan Svendsrud er klar for å kjøre sin egen T-Ford fra 1926 på langs av hele Norge.

En spent Ove Jan Svendsrud er klar for å kjøre sin egen T-Ford fra 1926 på langs av hele Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ove Jan skal tilbakelegge hele 2.700 kilometer - i en 1926-modell T-Ford!

DEL

[RB] Klarer denne T-Forden fra 1926 de 2.700 kilometerne fra Lindesnes til Nordkapp? Det skal Ove Jan Svendsrud finne ut i sommer.

Det hele startet med at Ove Jan Svendsrud fra Fetsund fikk en forespørsel fra andre T-Ford-entusiaster, som sammen skal kjøre de 270 milene. Bilene som er med, er produsert mellom 1916 og 1926.

– Jeg kunne ikke si nei til en slik henvendelse, det er jo spennende å se hva disse gamle bilene kan klare.


Går ikke fort

Turen starter 20. juni og skal vare i tre uker. En T-Ford går ikke akkurat fort. Gjennomsnittsfarten vil variere mellom 45 og 50 kilometer i timen.

– Vi må nok ta litt hensyn underveis, spesielt når vi skal kjøre langs E6. Vi håper også andre bilister tar litt hensyn til oss på veien, legger Svendsrud til.

De fem entusiastene fra Romerike, Hedmark og Oppland skal kjøre hver sin T-Ford. Ford-fansen har beregnet å kjøre rundt 17 mil hver dag. På turen er det også lagt inn hvile- og skrudag for å la de gamle bilene få hente seg inn igjen.


Reservedeler på plass

Underveis til Nordkapp er det medbrakte reservedelslageret viktig: Toppakninger, viftereimer og annet som kan komme godt med når så gamle biler skal rulle mange mil på moderne veier.

– Vi har planlagt turen i detalj og tror alt skal være gjennomtenkt før vi starter. Vi skal klare å komme oss i gang igjen med ekstrautstyret vi har med på turen, forklarer Ove Jan Svendsrud.

Sjåførene er også utstyret anno 1920-tallet: Sixpence, kjørebriller og frakk.


Hurtigruten hjem

Når Nordkapp er inntatt og synet av den nordnorske naturen er fordøyd, returnerer kortesjen med Hurtigruten.

Ove Jan Svendsrud sier han nå håper på at Norge viser seg fra sin beste værside. Han ser mest fram til å oppleve midnattssola og naturen i Nord-Norge.

– Det har alltid vært en drøm å få oppleve Nord-Norge på denne måten.

Artikkeltags