Gå til sidens hovedinnhold

Ombord på “Skomvær”

Artikkelen er over 8 år gammel

Fredag skal det nye fartøyet fra Kystverket døpes i Svolvær. Lofotpostens Silje Reistad Christensen har fått en sniktitt ombord.

Fredag formiddag døpes det nye fartøyet OV “Skomvær” i Svolvær. Ved hurtigbåtkaia er det planlagt dåpsseremoni med underholdning fra Lofoten Paradetropp og taler fra gudmor Lisbeth Berg-Hansen og representant Sven Martin Tønnesse fra Kystverket.

Åpen båt

- Det vil være åpent for gjester og publikum utover dagen, forteller kaptein Werner Grov.

Lofotposten er med på OV “Svolvær” for en omvisning to dager før dåpen, og slår av en prat med kaptein og prosjektleder Werner Grov.

- Vi håper det kommer mange for å se dåpen. Det er mange som er spesielt intviterte, men vi ønsker så klart at flere har lyst til å ta turen.

Nesten identiske nybygg

OV ”Skomvær” er det andre fartøyet som nylig er bygget for Kystverket, levert av Fitjar Mekaniske Verksted.

- ”Skomvær” er et multifunksjonelt fartøy som skal brukes både i vedlikeholdsarbeid i farledene, og i forbindelse med oljevernaksjone, skriver Kystverket på sin nettside.

- Vi kommer til å være i tjeneste her i Nordland, forteller Werner Grov til Lofotposten. - Det blir base utenfor Kabelvåg og Svolvær-området.

Er “Skomvær” identisk med Kystverkets forrige nybygg OV “Utvær”?

- Det er ikke langt unna. Noen justeringer har blitt gjort, for Skomvær har mer lugar. Utstyret og programvare uvtikles også alltid.

Ny båt i utvikling

I 2015 er det planlagt at et nytt fartøy skal være på sjøen. - OV “Bøkfjord” er det neste fartøyet som kommer, sier Werner Grov.

- Dette vil også være av samme type som “Utvær” og “Skomvær”.

Etter planen skal “Bøkfjord” gå i tjeneste i Troms og Finnmark.

Kommentarer til denne saken