Gå til sidens hovedinnhold

Oslo-familie på sparkesykkelferie i Lofoten

Artikkelen er over 6 år gammel

Torsdag ankom familien Henriksen fra Oslo Bodø lufthavn. Familien på fem hadde med seg hver sin ryggsekk og hver sin sparkesykkel.
–Jeg har brukt sparkesykkel i mange år, både til jobb og på fritiden. Det er et utmerket framkomstmiddel. For å få våre tre tenåringssønner med på tur så ble det sparkesykkelferie, forteller Geir Henriksen på telefon fra Moskenes dit de kom natt til lørdag.
–Vi tok oss en runde i Bodø før vi tok ferga til Værøy. Der sparket vi litt rundt og fra vært eneste hus ble det vinket og ropt oppmuntrende ord til oss, sier Henriksen som forteller at prosjektet har fått et eget navn.
-Øyhopping er et velkjent begrep. Vi innfører nå øysparking, sier han med et smil.

HER KAN DU LESE OM DE TO SOM KJØRTE TRAKTOR FRA ØSTERRIKE TIL LOFOTEN

20 km/t

Han forteller sparkesykkel er et meget behagelig framkomstmiddel.
–Sparkesykkel er mye mer praktisk enn sykkel. Sparkesykkelen slår vi bare sammen når vi ikke bruker den. Vi har hver vår tunge ryggsekk og det er mye lettere å stå på en sparkesykkel med tung ryggesekk enn på en sykkel. Vi kommer fort opp 20 km/t på sparkesykkelen så det går bra unna, forteller sparkesykkelentusiasten.

Kjøpingspizza

Familien bor i telt og har stortrivdes.
-Guttene på 13-14- og 15 klager av og til men det går bra. De lager sine egne konkurranser og sparker om kapp. Guttene er litt lei av telt så vi har lovet de at i natt skal vi ligge i rorbu og på menyen blir det kjøpingspizza, slår Geir Henriksen fast.

De skal videre til Reine og Bunesstranda før de sparker til Stamsund for å ta hurtigruta til Bodø, men tar selvsagt det meste av turen på sparket.
–Vi har lagt en rute, men avviker vi ofte. Fra Bodø tar vi toget hjem. avslutter Geir Henriksen.

Kommentarer til denne saken