I september 2010 tok Inge Wegge fra Hurum og Jørn Nyseth Ranum fra Valdres soveposene og surfeutstyret med seg og flyttet til veiløs strand.

Akkurat hvilken strand, ønsket ikke eventyrerne å røpe, da Lofotposten intervjuet dem i mai.

– Vi vil at folk skal få muligheten til å oppdage det selv. Vi kommer ikke til å røpe det i filmen, heller, sa Nyseth.

Han var i ferd med å fullføre utdanningen på Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg da han og medstudent Inge Wegge fikk en sprø idé om å vie et år til surfing og det enkele liv.

– Vi hadde vært på tur hit tidligere, og syntes plassen var utrolig fin. Vi visste at det rekte mye i land her, og så at det var mulig å bygge en hytte og leve her, la han til.

Hovedhensikten med oppholdet har vært å lage film. Jørn og Inge fikk støtte fra Nordnorsk Filmsenter, Trafo og Frifond, og har avtale med Filmhuset AS i Oslo om produksjonen. Resultatet ble en dokumentarfilm på tre kvarter som skal sendes på TV2 i julen. Men allerede i kveld (torsdag), er det premiere på den første av 12 episoder i nettserien "Nordfor sola" som sendes på TV2.no.

- Fortelling handler om det å følge drømmen. Her får du et innblikk i byggingen, bølgene, naturen, været, utfordingene, gledene og nordlyset Jørn og Inge har omgitt seg med gjennom en høst, vinter og vår, på et ukjent sted i Nord-Norge, skriver TV2 på sin nettside.