Pågrepet og siktet for innbrudd i bil, båt og begravelsesbyrå

ILL.FOTO

ILL.FOTO Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Fra lørdag kveld til mandag morgen fikk politiet meldinger om flere innbrudd og innbruddsforsøk i Svolvær og Kabelvåg.
–Vi fikk søndag melding om innbrudd i en båt i Kabelvåg der en kartplotter og diverse annet utstyr ble borttatt. Dette innbruddet har skjedd i tidsrommet lørdag kveld til søndag formiddag. Vi er svært interessert i tips, sier etterforskningsleder Ketil Steira ved Svolvær politistasjon.

Stjal båt i Harstad

Søndag pågrep politiet en mann som kom med en båt til Svolvær.
–Båten var stjålet i Harstad. Vi fant en mindre mengde amfetamin på mannen og han er siktet for begge forholdene, sier Steira.

Bil, båt og begravelsesbyrå

Natt til mandag ble det gjort flere innbrudd i Svolvær.
–Noen hadde tatt seg inn i båten «Orca» som ligger ved kai i Svolvær, men ikke fått start på denne. De som har vært om bord har løsnet tampene og båtene har drevet inn i en annen kai og båten har fått en del skader. Dette er en meget stygg sak, slår Steira fast.
–Det er også gjort innbrudd i lokalene til Svolvær begravelsesbyrå, men her er ingenting borttatt. Vi fikk også melding om innbrudd i lokalene til Avis Svolvær. Her ble en bil stjålet. Mandag ettermiddag ble bilen funnet igjen i Vest-Lofoten og en mann er pågrepet. Han sitter nå i avhør ved lensmannskontoret på Leknes, fortsetter Steira.

–Ser dere noen sammenheng mellom disse innbruddene?

–Den saken der mannen stjal en båt i Harstad er nok enkeltstående. Vi har grunn til å tro at det kan være en sammenheng mellom de andre innbruddene. Det håper vi å få klarhet gjennom avhør og videre etterforskning, forteller etterforskningslederen.

Artikkeltags