Pris til SALT

Kriss Rokkan Iversen (t.h.) og Kjersti Elise Tønnessen Busch fikk Nykomlingsprisen fra fylkesråd Arve Knutsen i dag.

Kriss Rokkan Iversen (t.h.) og Kjersti Elise Tønnessen Busch fikk Nykomlingsprisen fra fylkesråd Arve Knutsen i dag. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Svolvær-firmaet SALT fikk Nykomlingsprisen for 2011 i Nordland.

DEL

Under fylkestingets åpning mandag overrakte fylkesråd for næring, Arve Knutsen (KrF), prisen til Kriss Rokkan Iversen og Kjersti Eline Tønnessen Busch som sammen med Laura Olsen utgjør forsknings- og rådgivnings- og formidlingsfirmaet SALT i Svolvær.

– De er et strålende eksempel på kvinner som har satset på lokalsamfunnet sitt. De to gründerne kan beskrives som uredde, utradisjonelle, kvalitetsbevisste, profesjonelle og ambisiøse. De tilfører landsdelen verdifull kompetanse om en bærekraftig forvaltning av havets ressurser, sa Knutsen før han overrakte Nykomlingsprisen som er 30.000 kroner og et kunstverk .

– Tusen takk, dette er en viktig motivasjon for å fortsette, svarte Kriss Rokkan Iversen. Kjersti Eline Tønnessen Busch trakk fram oppmuntring fra familie og venner, og forsker Stig Falk-Pedersen. Og at Akvaplan-niva hele veien har støttet etableringen av et forsknings- og formidlingssenter i Lofoten. Akvaplan-Niva eier 49 prosent av SALT.

Artikkeltags