Rakk et siste farvel

Roberto Ruggiero underviste i Vestvågøy kulturskole. Bildet er fra september.

Roberto Ruggiero underviste i Vestvågøy kulturskole. Bildet er fra september. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Roberto Ruggiero døde på Nordlandssykehuset Lofoten tirsdag morgen.

DEL

Det er bare seks uker siden Roberto Ruggiero fikk beskjeden om at han var alvorlig syk av kreft, og ble innlagt ved Nordlandssykehuset Lofoten.

Yolanda Perez, Robertos Ruggiero samboer, bekreftet overfor Lofotposten at Roberto sovnet inn på sykehuset tirsdag morgen.

Lofotposten har tidligere skrevet om at Vestvågøy kulturskole i forrige uke startet en innsamlingsakjson for sin kollega og hans familie.

Målet var å få inn nok penger til at døtrene Sofia (15) og Renata (19) som bor i Spania, kunne reise til Lofoten og ta farvel med sin far. Da helsesituasjonen til Ruggiero forverret seg, ble det bestilt nye billetter for å få døtrene nordover så fort som mulig. At flyet ble en time forsinka fra Bodø forsterka den spente situasjonen for døtrene.

Døtrene kom til Leknes mandag kveld, og fikk møtte sin far før han døde.

Tirsdag hadde det kommet inn 46.650 kroner til innsamlingsprosjektet. Historien om kulturarbeideren som ble dødssyk så langt heimefra har engasjert også utenfor Lofoten. Norsk kulturskoleråd har spredt Lofotpostens historie til sine medlemmer landet over på sine nettsider. Pengene skal dekke billetter for døtrene og begravelsen som skal holdes fredag.

Kulturskolerektor Nabil Mohamed har fått mange henvendelser fra ansatte i kulturskolen da han fortalte om den triste meldinga om at Ruggiero døde tirsdag.

- Mange er sjokkerte, de var ikke forberedt p åat det skulle gå så fort, sier han.

Mohamed takker alle som har bidratt til at de lyktes med å få døtrene til Lofoten på så kort tid.

Roberto Ruggiero ble 50 år gammel.

Har du lyst å gi et bidrag til innsamlingen, benytt kontonummer: 8961.10.10789

Artikkeltags