– Vi var spente på hvordan julegatene skulle ta seg ut, derfor bestemte vi å sette lys på så snart de var montert, sier en fornøyd Kjersti Eline Tønnesen Busch i Vågan Næringsforening.

Hun synes det er kjempestas at også gruppen i Svolvær innbyggerforening, som utgjør «Lysets by» fikk på plass lysene på fiskehjellene i havna.


– I tillegg til fiskehjellene nært moloen har vi i år utvidet prosjektet og lyssatt de to hjellene midt mellom Svinøya og Kuba. Vi har flere hjeller vi ønsker satt lys på, men vi må ga litt varsomt fram i forhold til behovet for penger, sier Rune Sørensen i «Lysets by».


Ved siden av de omtalte lyspunktene, gjør en rekke lyssatte bygninger at byen er godt synlig også når det er som mørkest på høsten.

Tidligere i høst ble Sentrumsgården utstyrt med en rekke lyskilder som gir den store bygningsflatene en ny dimensjon. Det spesielle kartet på veggen til Råfisklaget, framstår som et lysende kunstverk.


Tidligere år har E10 fra brannstasjonen og ned til rundkjøringa vært pyntet med små lysende juletrær. Dette har Statens vegvesen stoppet. Ifølge kontoret i Harstad er det ikke søkt om å få montere disse trærne i stolpene som eies av vegvesenet.


Derfor blir ikke E10 inn til byen fra nord pyntet med lysende juletrær i år. Men trærne i stolpene fra rundkjøringen ved posthuset og inn til sentrum er på plass.