Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk den kaffetorsken!

Artikkelen er over 7 år gammel

Så snart fiskerne kom seg på havet så kom også meldingene om kaffetorsk.
*Sigurd Sandnes på linebåten «Ocean» leverte mandag en kaffetorsk på 34 kilo fra Yttersia til Lofoten Klippfisk AS på Napp.

*Skipper Geir Pedersen på «Hornsund» meldte mandag inn deres sjette kaffetorsk denne sesongen. Den veide 33 kilo og ble levert til Riksheim Fisk?AS.

Tre på en dag

*Skipper Leif Ole Olavsen på snurrevadbåten «Brandshombøen» meldte mandag inn tre kaffetorsker. 31, 32 og 33 kilo veide fiskene som var tatt ved Moholmen og levert til Olavsen AS på?Steine.

*Ole Karl Rostad AS?på Hamnøy meldte mandag inn en kaffetorsk på 30 kilo som skipper Ole A.?Ernsten på linebåten «Brattholmen»?fikk på Yttersia.

Årets største

Mandag kom meldingen om den største kaffetorsken så langt i år.
*Skipper Per Arne Johannessen og resten av mannskapet på «Storstein» leverte en kaffetorsk på 44 kilo til Sommarøy produksjonslag AS?i Henningsvær. Den var tatt ved Moholmen. I fjor veide den største 47 kilo.

Røst er med

Mandag meldte også Røst seg på og dermed er alle lofotkommunene med på kaffetorskkartet.

*Odd Paulsen på «Lanofisk» leverte en kaffetorsk på 30,5 kilo til AS Glea på Røst.

*«Bella Marina» og skipper Tor K.?Pettersen fikk en på hele 36,5 kilo på juksa som ble levert til AS Glea.

*Mandag fikk Alexander Edvardsen på garnbåten «Eggland» en kaffetorsk på 30 kilo som ble levert til Steinfjorden sjømat AS på Eggum.

Det var kaffetorsk nummer 117 dennes sesongen og det er 12 flere enn på same tid i fjor.?Da endte vi opp med 173 kaffetorsker.

Meld inn

Får du en torsk over 30 kilo så melder du den inn til 76067800/90166355 eller kn@lofotposten.no. Vi må vite den nøyaktige vekten på skreien (rund vekt), navn på båt og skipper, brukstype, hvor den ble tatt, og til hvilket bruk den ble levert. Vi tar også svært gjerne imot foto av mannskapet med kaffetorsken. Bilder kan sendes til oss på mms 90166355. Alle som får kaffetorsk får ett kilo spesialblandet kaffetorskkaffe fra Huset og et eksklusivt kaffetorskdiplom laget av Dagfinn Bakke.

Du kan se alle kaffetorskene i svartkvitt-variant på Instagram med #kaffetorsk.

Kommentarer til denne saken