Gå til sidens hovedinnhold

Skikkelig damekveld!

Artikkelen er over 7 år gammel

Når lekre lys og strikking kombineres, blir det god stemning hos «Fru Soleng» i Kabelvåg.

Julen nærmer seg, og vi trekkes inn bak lukkede dører for å skjerme oss fra kulden.

Da er det godt med en hobby, samtidig som lekre lys blafrer i bakgrunnen.

I Kabelvåg ble dette kombinert ved å slå sammen strikkekafé og «Party Lite».

Strikkekveld

Vi blir med når Party Lite møter strikkekafé hos garnbutikken «Fru Soleng» i Kabelvåg.

Det fargerike lokalet er fylt opp med strikkeglade damer i alle aldre, og Lone Soleng tar imot hver og en med sitt karakteristiske smil.

Mens Janne Lindland forteller om produktene fra Party Lite, sitter damene med strikkepinner eller brodering og lytter.

– Jeg synes Party Lite er flott og har helt dilla på det, sier Soleng og ler. – Stadig kjøper jeg inn nye lys, og bruker faktisk ikke vanlige stearinlys bruker lenger! Etter at en duk hjemme ble ødelagt etter det ble sølt stearin på den, har jeg aldri brukt det igjen. Med lysene fra Party Lite går eventuell søling vekk på et blunk.

Hver onsdag inviterer Soleng til strikkekafé i butikken sin. Tilbudet begynte etter forespørsel fra kundene om å holde oppe lenger.

– Det var mange som ikke rakk innom etter jobb, fordi jeg stenger klokken fire. Dermed har jeg begynt å ha oppe fra syv til ni på onsdager, og har strikkekafeen samtidig. Folk kommer enten inn en rask tur og fyker ut igjen, eller setter seg ned med broderier og garn. Det er kjempeartig at folk benytter seg av tilbudet, og at det kommer folk fra både Svolvær, Evenes og Leknes!

Kvalitetslys

Janne Lindland har vært konsulent for Party Lite i fire år. Party Lite selger lys i forskjellige dufter, former og farger, samt lys- og dufttilbehør for hver årstid. Et direktesalgsselskap som har marked over hele verden, og som stadig øker i popularitet.

– Jeg begynte som konsulent fordi jeg kjøpte så mange av lysene selv, forteller Janne.

– Da kunne jeg likeså godt bli konsulent! Jeg angrer ikke på det, for jeg trives utrolig godt med å reise rundt å ha party, og det sosiale er et av mange pluss.

Hun forteller videre at høysesongen er fra september til februar. Interessen daler spesielt fra mai-august, i takt med at dagene blir lysere.

– Nå er det skikkelig høysesong, og jeg skal ha flere partyer i november. Nå bruker folk disse kveldene til å handle inn julegaver og koselige ting til hjemmet, sier hun.

I brosjyren finner man nemlig ikke bare lys, men også mye annet tilpasset årstiden.

Lysene sendes rundt bordet for å kunne lukte de forskjellige deilige duftene, eller kjenne på kvalitet og konsistensen.

Dermed er den gode stemningen i rommet faktisk til å ta og føle på.

Kommentarer til denne saken