Værgudene er foreløpig ikke helt på lag med arrangørene, og ifølge yr.no vil regelingene fortsette utover kvelden.

Men det er plass til mange i de 40 (!) teltene som er satt opp på torget i Svolvær, så både arrangørene og de 50 tilreisende italienerne har fortsatt all grunn til å tro på et suksessfullt arrangement.

Alberto Monachesi, markedsansvarlig i den italienske matmessen Tipicita er i Lofoten for å promotere sin region Marche, italiensk mat, produkter og produsenter.

I 2007 var en delegasjon fra Vågan på Tipicità-messen, siden har man samarbeidet om å få til noe lignende i Lofoten.

- Nå ser vi resultatet, folket her er veldig hyggelige og lette å samarbeide med. Jeg tror det blir kjempebra, sier Monachesi.

Tørrfisken er det sentrale bindeleddet mellom de to festivalene. Med til Lofoten har den italienske deligasjonen blant annet kapteinen på Italias kokkelandslag, Paolo Antinori, som i går formiddag var travelt opptatt med å lage retter som skulle serveres som smaksprøver på torget.

- Dette er vår tørrfiskspesialitet «Stoccafisso Anconitana». Tørrfisk fra Lofoten sammen med masse ulike ingrediensene fra middelhavsområdet. Dette er et godt bilde på samarbeidet vårt, sier Monachesi, mens Antinori viser frem formene som er klar til å settes i ovnen.

Det blir utvilsomt mye god mat og drikke på torget i helga. Spesielt inviterte gjester får også servert festmåltider i 10. etasje på Thon-hotellet. I kveld serverer Roy Magne Berglund vinnermenyen fra programserien «En smak av Norge» til spesielt inviterte gjester.

Lørdag er det italienernes tur, da skal deres mesterkokk Antinori skal stå for menyen under festmiddagen.