Spekkhoggersafari med Hurtigruten

Artikkelen er over 13 år gammel

Hurtigruten tilbyr unike naturopplevelser i Vestfjordbassenget neste år

DEL

To av skipene til OVDS tilbyr spekkhoggersafari den siste helgen i januar og den første helgen i februar.

Det er «MS Narvik» som gjør den første turen til Tysfjord på jakt etter spekkhoggere. Når skipet går fra Harstad om morgenen lørdag 29. januar legger den kursen via Tjeldsundet til Ofotfjorden og sløyfer dermed anløpene i Vesterålen.

- På turen mot Tysfjord vil vår vitenskapelige guide informere om spekkhoggerne. Dette er en guide som er tilknyttet «Orca-Tysfjord», og kan veldig mye om disse store dyrene. Vi må jo også ta spesielle hensyn når vi tar de store båtene inn i Tysfjord. Men dette har vi også et opplegg for, sier markedsdirektør i OVDS Ragnar Norum.

For at turen skal bli gjennomført er OVDS avhengig av mellom 30 og 40 påmeldte passasjerer til hver av turene. Passasjerene får også mulighet til å komme enda nærmere de store dyrene gjennom gummibåtsafari og ikke minst snorkling.

Tysfjord er spesielt kjent for de store konsentrasjonene av spekkhoggere, som inntar fjorden hver høst og vinter. Og skipet vil gå helt inn i Tysfjorden, beskue Norges Nasjonalfjell, Stetind samtidig som håpet er at spekkhoggere skal danse rundt Hurtigruten inne i fjorden.

Deretter går skipet til Svolvær hvor den tar opp sin ordinære rute sørover langs kysten.

OVDS har i forbindelse med spekkhoggersafariene laget pakketurer hvor fly til Tromsø, samt fly fra Trondheim og til hjemstedet inngår.

Helga etter er det ny tur med spekkhoggersafari i Tysfjorden. Denne gang med «MS Nordkapp», som gjør den samme seilasen, men da starter turen fra Harstad fredag 4. februar.

- Vi er også i ferd med å få ferdigprodusert et annet opplevelsestilbud. Det er nordlystur Tromsø-Kirkenes-Tromsø. Også det i februar. Vi forsøker nå å lage ulike pakketurer med Hurtigruten hvor vi nettopp knytter opp de spesielle opplevelsene vi har langs kysten vår, sier Norum.

Artikkeltags