-Steike peise umulig

Mikal Steffensen

Mikal Steffensen Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er steike, peise umulig å få til sameksistens mellom petroleum og fiskerier.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Under konferansen "Framtid i Nord" i Svolvær talte Mikal Steffensen (32) fra Stø varmt for verdiskapning i nord, dog på visse betingelser.
– Vi må samarbeide og lytte, og utnytte de muligheter fisken gir oss. Da må vi passe på så vi ikke mister flere generasjoner fiskere utover den generasjonen vi allerede har mistet. For det skal dere vite; vi har kunder der ute i verden som vil ha fisken vår. Passer vi på å ta ut ressursene på en bærekraftig måte, står vi oss godt, sa Steffensen som har utviklet en langline.
Henvendt til statsråd Lisbeth Berg Hansen hevdet han at kysten trenger en fornying av flåten mellom 11 og 21 meter, og at næringen kan satse mer på levendefangst.
– Jeg er stolt av å være med på laget til verdens beste sjømatnasjon. Jeg befinner meg i verdens beste yrke, som i fortsettelsen må ha et rent hav som arbeidsplass. Men vi skal tåle diskusjonen olje/fisk.

I dagens papirutgave av Lofotposten finner du mange saker fra konferansen "Framtid i Nord".

Allerede digital eller totalkunde hos Lofotposten? Husk at du har tilgang til hele avisen som e-avis, eller på iPad eller iPhone via vår App.

Artikkeltags