Stene vil fratre

Øyvind Stene fratrer i NSSR , her på besøk i Svolvær da han tiltrådte.

Øyvind Stene fratrer i NSSR , her på besøk i Svolvær da han tiltrådte. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Tidligere Kystverkets leder, og de siste årene som generalsekretær i NSSR, Øyvind Stene, vil fratre.

DEL

Generalsekretær Øyvind Stene har orientert sentralstyret I Redningsselskapet om at han ønsker avløsning i stillingen. Sentralstyret setter nå umiddelbart i gang søk etter ny generalsekretær.

Øyvind Stene fortsetter som generalsekretær til en ny person er på plass. Han understreker at det ikke er noen dramatikk i ønsket om avløsning, men at det opprinnelig var planen å bli i jobben i fire år. Nå har han sittet i lederstillingen i Redningsselskapet i fem og et halvt år.

- Jeg er snart 65 år og vil gjerne trappe ned. Det er krevende å jobbe som toppleder år etter år, og nå vil jeg gjerne ha krefter til blant annet å se mer til mine to barnebarn, sier Stene.

I forbindelse med en pågående strategiprosess, er kommunikasjonssjef Ernst Larsen utnevnt som stedfortredende generalsekretær. Han skal i hovedsak lede og koordinere denne prosessen og fortsette å lede kommunikasjonsarbeidet i organisasjonen.

Øyvind Stene kom til Redningsselskapet i oktober 2006. Tidligere har han blant annet ledet Kystverket, Statens Kartverk og Statens Sjøkartverk.

Artikkeltags