- Største brann på mange år

Opprydningsarbedet er i gang, mens etterslokningen fortsatt pågår.

Opprydningsarbedet er i gang, mens etterslokningen fortsatt pågår. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

To av Svolværs gamle bygårder lå i ruiner etter nattens storbrann mandag morgen. Se video fra branntomtene her.

DEL

- Dette er den største brannen vi har hatt siden storbrannene i Kabelvåg tidlig på 90-tallet, sier varabrannsjef i Vågan Brann- og Feievesen, Roy Charlsen til Lofotposten, mens etterslokkingen pågikk i morgentimene.

Brannvesenet fikk melding om brannen rundt klokken 00.30, og var raskt på stedet.

- Vi rykket ut og fikk raskt bistand fra Sivilforsvaret, politiet, mannskapet på redningsskøyta Kaptein Skaugen, og ambulanser som kom raskt til. I alt har vi vært 30-40 stykker i aksjon i natt, sier Charlsen.

I alt ble 35 personer evakuert i blant annet bebyggelsen ned til Sørensengården mot Torget, Torshavn mot havna og blant annet bygget som tidligere huset Friskhuset.

Rundt klokken 03.00 brøt flammene igjennom brannmuren som skilte gården hvor fotobutikken var lokalisert, til nabogården hvor Sko & Garn hadde sine lokaler.

- Vi gikk da inn med en gravemaskin og rev deler av denne gården for å hindre at brannen spredte seg ytterligere, sier Charlsen.

Kl.0530 var brannen under kontroll og videre spredning til annen bebyggelse forhindret. Nå drives det med bortkjøring av en del av den utbrente bygningsmassen for å lettere kunne gjennomføre etterslukking og etterforskning.

- Politiet vil snart begynne å oppheve evakueringene, når bare røyken trekker seg tilbake, sier operasjonsleder ved Midtre Hålogaland Politidistrikt, Oddmund Nilsen.

Hvorvidt det er beboelig i de evakuerte områdene, er noe uvisst i forhold til røyk.

En person fra brannvesenet ble tatt hånd om av helsepersonell for lettere skader. Ut over det er det ikke rapportert om noen personskader.

Politiet har ikke noen opplysninger om årsak til at brannen oppstod. Åstedsundersøkelsene starter så snart det er praktisk mulig, sier operasjonslederen til Lofotposten.

Tips Oss

Artikkeltags