Strør penger over Lofoten

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

- Det er ikke bare olje og gass vi snakker om når det gjelder Lofoten.

DEL

Det sier en godt fornøyd Torny Pedersen i energi- og miljøkomiteen. Onsdag formiddag kunne hun fortelle, før statsbudsjettet ble lagt ut, at Lofoten kommer veldig godt ut i neste års statsbudsjett. Nordnorsk Kunstnersenter har gjennom LIAF fått en halv million kroner. Galler Espolin har fått en halv million kroner til 100 års markeringen til neste år. Samt at Stamsund Internasjonale Teaterfestival har fått 250.000 kroner.

- Den rødgrønne regjeringen ser verdien i det arbeidet som er lagt ned, både gjennom utstilling og festival. Vi ønsker at LIAF skal bestå, og vil at LIAF og kunstsenteret skal jobbe tett sammen. Vi i Nord-Norge trenger noe som er litt annerledes. Selv om de ikke skal ha noen festival til neste år, er arbeidet de gjør viktig. Lofoten består ikke bare av utstilling av fjorder og fjell. LIAF er allsidig, samt at de jobber mot barn og unge, sier Torny Pedersen.

- I forbindelse med 100 års markeringen til Espolin Johnson til neste år er pengene ment å brukes til en minnerik og verdig markering. Espolin er en billedkunstner som er verdt å ta vare på, det samme er galleriet som ligger som en perle på Nyvågar, sier Torny Pedersen.

Torny Pedersen sier at Stamsund Internasjonale Teaterfestival har vist at de har liv laga.

- Det er aldri gitt noe over statsbudsjettet tidligere til dem. Statsråd Trond Giske og jeg har jobbet hardt for Lofoten. Hvis vi mener noe med nordområdet, er det ikke bare olje og gass vi snakker om, men også kunst og reiseliv. Det betyr mye både for fastboende og tilreisende, sa Torny Pedersen.

MER OM DENNE SAKEN I PAPIRAVISEN

Artikkeltags