Svensk fjell avbildet på norsk melkepakke

Det er det svenske fjellet Tolpagorni, nabofjellet til Kebnekaise, som er avbildet på kulturmelkpakken til Tine. - En glipp, sier Tine.

Det er det svenske fjellet Tolpagorni, nabofjellet til Kebnekaise, som er avbildet på kulturmelkpakken til Tine. - En glipp, sier Tine. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Tine reklamerer med svensk fjell på norske melkepakker.

DEL

I august skrev Fremover at svenskene reklamerte med norske Tøttatoppen på postkort fra Sverige.

Men det skal vise seg at nordmennene ikke er bedre, når det kommer til stykket.

Avisen fikk i etterkant av postkort-saken et tips om at det svenske fjellet Tolpagorni, nabofjellet til Kebnekaise, var avbildet på kulturmelkpakken til Tine.

- En glipp

Kommunikasjonsrådgiver for Tine i Harstad, Terje Olsen, forteller at Tine ikke var klar over at det var et svensk fjell som var avbildet på melkekartongen.

– Vi har kjøpt designtjenester i forhold til emballasjeutvikling, sier han til Fremover, og forteller at det må ha skjedd en glipp på kontrollen under og i etter-designutviklingen.

– Det falt oss vel egentlig aldri inn at et svensk fjell kunne ende på kulturmelkpakken, sier han og innrømmer at det ikke er tvil om at det er det svenske fjellet Tolpagorni som er avbildet på kartongen.

Endres

Olsen forteller at saken er blitt tatt opp med rette vedkommende i Tine, og at bildet nå vil bli endret på kulturmelkpakken.

– Vi har jo mange norske fjelltopper å velge mellom som kan avbildes på melkepakken, så vi behøver ikke bruke et svensk fjell, sier han, og forteller at det allerede er satt i gang en prosess med å finne et nytt motiv.

– Når vi neste gang trykker opp ny emballasje, vil ikke Tolpagorni være avbildet, sier Olsen.

Artikkeltags