Svinøya Rorbuer årets bedrift

Årets bedrift ble Svinøya Rorbuer. Prisen består av et maleri av Thor Erdahl som en glad Ola Skjeseth mottok tirsdag formiddag.

Årets bedrift ble Svinøya Rorbuer. Prisen består av et maleri av Thor Erdahl som en glad Ola Skjeseth mottok tirsdag formiddag. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ola Skjeseth la ikke skjul på ellevill begeistring da han under næringslivslunsjen tirsdag ble tildelt prisen.

DEL

- Dette blir John Berg glad for. Herregud, det var godt!

Bedriften Ola Skjeseth leder, Svinøya Rorbuer fikk Årets Bedriftspris 2008 som Vågan Næringsforening, Våganavisa og Sparebanken NordNorge står bak.

- Vi har samarbeidet på en fantastisk måte i disse årene. John Berg har vært som en far for meg og jeg har betalt en overkommelig pris for det jeg har leid, sier prisvinneren til Lofotposten.

Kultur

Svinøya Rorbuer er en herlig blanding av gammel kultur og nye idéer. Under Rolf Arne Johnsens snekkerhånd er den ene rorbua etter den andre pusset opp, eller det har kommet flunkende nye.

I dag er Svinøya Rorbuer et reiselivsprodukt som selger godt og er en lønnsomt bedrift.

Hvordan reiselivet i Lofoten har utviklet forklares kanskje best ved de kommende planene til prisvinneren:

- Vi har åpent hver dag i jule- og nyttårshelgen. En masse gjester kommer til oss, og vi skal selvsagt ta godt vare på dem, sier Ola Skjeseth.

Tre vinnere

- Egentlig er det tre vinnere. Men vi måtte plukke én til slutt, sa redaktør Edd Meby i Våganavisa da «Årets Bedriftspris 2008» i Vågan ble delt ut i går. Storøya Handel og Svolvær Fiskeprodukter kom også til finalen.

Artikkeltags