En arbeidsgruppe etablert under Svolvær innbyggerforening har arbeidet med videreføring av konseptet «Svolvær - lysets by».

De ønsker nå å ta prosjektet et steg videre og innstallere fast lyssetting av fiskehjellene på Kuba og Svinøya, samt bunkersen på Kuba. Saken var oppe i planutvalget mandag.

Utvalgsleder Harald Hansen var den første til å gi sitt samtykke til saken i mandagens møte.

– Det er en spesiell sak og jeg synes det er en spennende tanke. Vi må alltid tenke at de fleste som besøker Vågan kommune kommer sjøveien, sa han.

Ingen av politikerne i utvalget sa han i mot på akkurat det punktet. Men flere ytret bekymring med tanke på hvordan det er planlagt å drifte lysene i tiden framover.

– Det står ingenting om det her. Da er det vel den gruppa under Svolvær innbyggerforening som tar seg av det, mente Høyres Aino Ellingsen.

Investeringen nå i første runde er på 120 000 kroner.

Av dette har Svolvær innbyggerforening søkt om 45.000 kroner fra Vågan kommune. Disse pengene kommer fra næringsfondet med statlige og fylkeskommunale midler.

– Jeg synes ikke noe om at vi sørger for å lyse opp hjellene på Kuba når det er skolebarn som ikke ser veien når de skal til og fra skolen på grunn av manglende gatelys, påpekte Arbeiderpartiets Bjørga Delp.

Aino Ellingsen fra Høyre påpekte at man ikke kan bruke pengene fra dette næringsfondet til gatelys.

Vedtaket var enstemmig.