Store styrker lette tirsdag etter ei kvinne som var meldt savnet i Leknes-området. Lofotposten har snakket med en av dem som var i gruppen som til slutt fant henne.

– Jeg og en kamerat meldte oss for å lete, men ble avvist ettersom Røde Kors og politiet hadde så mange de trengte. Men jeg ville gjerne hjelpe til og kom på at jeg kunne ringe ei dame som har hjulpet meg med å finne ting som jeg har mistet. Jeg spurte politiet om de syntes det var greit, og de hadde ikke noe imot det, forteller mannen som ønsker å være anonym.

Ga detaljer

Kvinnen han ringte like før klokka 17.30 på tirsdag var Anita Helen Rasmussen.

– Da jeg hadde snakket med han, slo jeg opp på Lofotpostens nettside og så bildet av henne. Kort tid etter ringte jeg ham opp igjen med de opplysningene jeg hadde, forteller Rasmussen.

Ut fra de opplysningene om stedet hun ga, ble mannen satt på sporet av hvor han burde lete.

Rasmussen mente de burde lete ved havet og hun fortalte om at letemannskapene burde se etter et rødt hus, ei brygge. Hun ga detaljer om belysningen på stedet.

– Jeg skjønte med en gang at vi burde sjekke på Holsøya, forteller mannen.

På vei til Holsøya, traff han både personer som var del av den organiserte leteaksjonen og noen venner som han valgte å gå sammen med.

Søkte sammen

– Vi delte de opplysningene vi hadde og gruppa på til sammen åtte personer søkte i området til vi fant kvinnen like før klokka 18.00, sier mannen.

Kvinnen ble altså funnet mindre enn en halvtime etter at Rasmussen ga opplysningene som førte til funnet.

– Jeg er glad hvis mine opplysninger kunne bidra til å forkorte leteaksjonen, sier Rasmussen.

Lensmann Asbjørn Sjølie bekrefter at det var gruppa med disse åtte personene som fant kvinnen.

Hadde den organiserte leteaksjonen vært i samme område?

– Tidligere på dagen hadde vi utvidet søkeområdet, og vi hadde en patrulje som søkte langs strandkanten fra Fygle og mot Holsøya.

Om patruljen gikk så langt ned som til stedet hvor kvinnen ble funnet, visste ikke lensmannen da Lofotposten snakket med ham.

Lensmannen er glad for det store engasjementet som ble vist, noe som helt klart bidro til at den savnete kvinnen ble funnet tirsdag kveld før mørket kom.

Anita Helen Rasmussen livnærer seg som foredragsholder og har ifølge seg selv hatt spesielle evner fra hun var barn. Hun er opprinnelig fra Moskenes og hun har blant annet deltatt i tv-serien «Jakten på den 6. sansen».

Les også: Familien sender varm takk til de frivillige