Gå til sidens hovedinnhold

Testet nye positurer

Artikkelen er over 8 år gammel

Lofoten Yogastudio hadde åpent hus i helga, og mange møtte opp til en gratis yogatime.

Mona Sveum åpnet Lofotens første yogastudio i helga. Lørdag og søndag hadde hun åpent hus, og mange lofotinger fikk testet seg i nye og uvante posisjoner.

- Jeg er veldig fornøyd med oppmøtet. Det kom ca 40 personer hver dag, og vi kjørte fulle yogatimer. Det kom folk fra Alstad og Ballstad - og overalt. Mange som jeg ikke kjente fra før, og det var spesielt artig. Det betyr at noen har ventet på dette! sier Sveum.

- Folk har spurt om forskjellige ting og gitt tilbakemelding på kursønsker. Vi har allerede fått mange påmeldinger. Torsdag i neste uke starter jeg med introduksjonstimer for de som ikke har vært borti yoga før, og onsdag i uke 4 er det oppstart på første ti-ukers kurs, sier Sveum.

Det vil bli flere kurs etter hvert. Kursene annonseres på hjemmesidene til Lofoten Yogastudio.

Start dagen med solhilsen!

En mye brukt oppvarmingsøvelse i yoga er solhilsen. Solhilsen er en måte å møte dagen på - en måte å møte livet på, sier Mona Sveum ved Lofoten Yogastudio.

Se videoer til høyre!

Mona Sveum har spesialutdanning som yogalærer, og svarer dette når vi ber henne beskrive hva yoga er:

- I den vestlige verden er yoga en treningsform. Opprinnelig er det et levesett, en filosofi om hvordan vi lever livet. Jeg har en utdanning som instruktør i noe som heter virjayoga, hvor man prøver å kombinere disse to. Det går for eksempel på måten å forholde seg til eget tankegods og måten å forholde seg til andre mennesker. I tillegg så er det en meget effektiv fysisk treningsform.

Lofoten Yogasenter holder til på kaia i Stamsund, i Lofoten Trålerederi sine gamle lokaler bak Teater Nor.