Knut Johansen

Det sier Otto Holdal (78) i Steinfjorden på Vestvågøy, som vel en måned etter at han mistet sin datter Anne Cathrine (38), svigersønnen Arnt Olav og datterdatteren Andrea (5), snakker ut om tragedien.

Den skjedde 17. juli da de fire familiemedlemmene inklusive Andrea (7) kjørte på E39 ved Hæstad i nærheten av Egersund - på vei til Sola flyplass for å ta seg ti dagers ferie på Kypros. Foreldrene drev et mekanisk verksted i Hægeland i Vennesla med ti ansatte, som derfor også ble hardt rammet denne julidagen i sommer.

- De fire kjørte en trygg Volvo personbil, men traileren som uforskyldt kom over i deres kjørebane etter først å ha kollidert med en møtende bil, smadret og kjørte regelett over Volvoen.

Tryggere biler
- Barnebarnet vårt Thea (7) overlevde på mirakuløst vis der hun satt i setet bak moren som kjørte. Jeg har i ettertid sett bilene og ulykkesstedet, og tror at den sterke midtstolpen reddet Theas liv. Brudd i legg og lår, og skade i nyre, lunge og bekken har blitt leget ved god pleie på Stavanger universitetssykehus. Hun er nå hjemme hos broren på 17 år, og begge får fortsette sine liv hos familien til farens søster i Vennesla. En trøst i all sorgen, sier bestefar Otto Holdal.

17. juli 2007!
- Jeg har brukt denne måneden som er gått til å bearbeide sorgen. Og sammen med sønnen min Per-Kåre har jeg sendt et skriv til både statsminister Jens Stoltenberg, samferdselsminister Liv Signe Navarsete, Vegdirektoratet, Opplysningsrådet for veitrafikken, Trygg Trafikk, Landsforeningen for trafikkskadde, samt de politiske partier på Stortinget og Sintef, sier Holdal. I brevet inviteres det til et fellesmøte i Kristiansand neste år, på ettårsdagen for ulykken 17. juli. Jeg forventer at våre sentrale politikere med statsministeren i spissen prioriterer dette som et konstruktivt møte som har til hensikt å redusere antall familietragedier og lidelser. Samtidig vil vi kunne hedre minnet til vår kjære datter, svigersønn og barnebarn.

MER OM TRAGEDIEN I PAPIRUTGAVEN