– Vi ønsker å være tidlig ute med informasjon til målgruppene, som er elever fra videregående skoler vg2, og spesielt de fra reiseliv, kokk og servitør, matfag og service og samferdsel. Jeg skal besøke skolene i Lofoten, Vesterålen, Narvik og Harstad, sier studierektor Unni Myklevoll.

Mandag besøkte hun kontaktpersoner i Svolvær og på Leknes. Deretter sto Melbu, Sortland, Narvik og til slutt Harstad for tur.

Lofoten reiselivfagskole har rullerende opptak og hun lover søkere raskt svar. Noe som gir studentene visshet om at de har en studieplass etter jul. Det er mulig å være i full jobb fordi studiet er ettårig og samlingsbasert. Fullført og bestått studie gir 60 fagskolepoeng

– Det vil også være mulig å ta enkeltemner på 10 fagskolepoeng, sier Myklevoll.

Lofoten reiselivfagskole, fagskolen for besøks- og opplevelsesnæringene, starter opp i Svolvær i januar 2015. Målet med studiet er å gi reiselivsnæringen kvalifiserte medarbeidere med relevante kunnskaper og ferdigheter. Studentene skal kunne gå direkte ut i arbeid i en reiselivsbedrift, eller starte eget foretak.

Reiselivfagskolen skal inn i den nye videregående skolen i Svolvær, som skal stå ferdigbygd til jul i år.

– Vi får en samlokalisering med den videregående skolen og dets linjer. Det blir ekstra spennende med reiseliv og kunstutdanning under samme organisasjon, sier Unni Myklevoll, som gleder seg til de første elevene er på plass.

– Det er et faktum at reiselivsnæringen må satse på kompetanse for å utvikle seg for kresne markeder. Gjestene stiller krav til service og kvalitet på alle nivåer på destinasjonene og i bedriftene. Næringen må levere ut fra det faktum at Norge er et høykostland. Lofoten reiselivfagskole er derfor et etterlengtet kompetanseutviklingstilbud i reiselivsnæringen. Vi ønsker eventyrlystne, skaperlystne og opplevelseslystne studenter velkommen til en reiselivsutdanning med Lofoten som klasserom, avslutter Unni Myklevoll.