Utakleiv mest romantisk i Europa

Artikkelen er over 13 år gammel

Glem Pampelonne i St. Tropez, eller Playa de Ses Salines på Ibiza. Ja, tenk ikke engang på Hauklandsstranden. De er alle vakre, men Utakleiv er den mest romantiske.

DEL

I hvert fall hvis vi skal tro den britiske avisen The times. De har nemlig kåret de beste strendene for forskjellige aktiviteter, og Utakleiv på Vestvågøy er uten tvil Europas mest romantiske strand, skal vi tro avisen.

«En steinete strand åtte mil nord for Polarsirkelen er ikke det opplagte valg for en strandferie, langt mindre en romantisk sådan, men med et koselig 1800-talls fiskerhus, og med utsikt som hentet fra et postkort, kan det hende du tyr til høyere makter for å be om litt regn», skriver de i sin omtale av stranden på Utakleiv.

Journalisten understreker i sin artikkel at det ikke gjør så mye om det regner hvis du har med kjæresten til Utakleiv, og du må holde deg innendørs. Uansett mener han det er vanskelig å unngå det store spørsmålet i slike omgivelser, når midnattssola så vidt rører havflaten langt ute i horisonten.

Da Lofotposten var på Utakleiv for å sjekke at det stemte, treff vi ikke på ett eneste par i het omfavnelse, men vi traff tre utvekslingsstudenter. Og de syntes det var stort å få overbrakt nyheten mens de var på stranden.

- Dette er jo store nyheter for oss som er her for første gang, sier tyske Xaver Paulig. Han har det siste året studert i Stockholm, og sammen med kameratene Eunsang Jung fra Sør-Korea, og landsmannen Marcel Groenewolt fant de ut at de ville bruke en uke i Lofoten før de dro hjem til sine respektive land.

- Det er smått og intimt, med en vakker strand, selv om det ikke er en ren sandstrand, sier Marcel.

- Jeg kan derfor godt forstå at The Times mener dette er den mest romantiske stranden i hele Europa. Men den passer ikke til masseturisme. Den bør få ligge så urørt som mulig, sier han.

Eunsang forteller at de kom hit søndag kveld, og at planen var å dra videre allerede mandag.

- Men vi likte oss så godt at vi en nå her enda, sier han.

Men de har bestemt seg for å dra videre til Å før de igjen setter kursen mot Stockholm, og avslutter skoleåret. Det er riktignok første gang de er her, men Xaver tror ikke det blir siste gang.

- Nå som jeg vet at dette er den mest romantiske stranden av dem alle, så skal jeg ta med kjæresten min neste gang. Hvem vet hva jeg kan finne på å spørre om da, sier han.

Mer om strandromantikken i Papiravisen

Artikkeltags