Klokken halv tre natt til fredag fikk politiet melding om at «Willassen Senior» som lå ved kaia til Lofoten Sveiseindustri AS i Svolvær var i ferd med å synke, skriver Lofotposten.

Politi, brannvesenet og redningsskøyta ble sendt til stedet. I løpet av kort tid ble det klart at det ikke var folk om bord i båten.

Stående på kjølen

Båten ble stående med kjølen på bunnen, og det er bare styrehuset og formasten som stikker opp av vannet.

Politistasjonssjef Jon Martin Bye ved Svolvær politistasjon sier at politiet foreløpig ikke vet noe om årsaken til at hval-og fiskebåten sank ved kai.

- Nå holder vi alle muligheter åpen. Det er først når båten er hevet, eller at vi har fått dykkere ned at vi kan begynne å danne oss et bilde om hva som er skjedd, sier Bye.

- Utelukker du at det skyldes sabotasje?

- Som sagt så utelukker vi ingenting på nåværende tidspunkt, sier Bye.

Han vet ikke når båten blir hevet.

- Det får bli opp til forsikringsselskapet, sier politistasjonssjefen.

Han sier at de har startet etterforskningen, og vil starte avhør av vitner.

Lekker olje

Brannsjef Hans Bjørnstad i Vågan opplyser at båten har 42 kubikk med diesel, og 700 liter tungolje ombord. Og foreløpig har det lekket ut endel motorolje.

- Vi har tettet dieseltankene, og foreløpig lekker det ikke ut diesel. Det er lekket ut endel motorolje, og vi har lagt ut lenser rundt båten. Ved hjelp av en annen type lenser blir oljen suget opp. I løpet av formiddagen vil vi få en såkalt skimmer som er mer effektiv for å samle opp olje, forteller Bjørnstad.

Lå i opplag

Det er brødrene Hans-Magne og Otto Willassen fra Digermulen som eier båten.

Rederiet opplyser at båten lå i opplag ved kaia til Lofoten Sveiseindustri AS, og at det ikke foregikk noen form for arbeid ombord

Båten har konsesjon for hval, sild og torsk, og skulle etter planen starte sildefiske i løpet av noen dager.

«Willassen Senior» er bygget i 1979, og ble ombygget i 1996.