Vann og avløp ikke konkurranseutsatt

Foto:

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Kommunestyret i Vestvågøy vedtok tirsdag å ikke konkurranseutsette vann og avløp i kommunen likevel.

DEL

I 2001 vedtok kommunestyret i Vestvågøy at kommunens uteavdeling skulle konkurranseutsettes. I første omgang ble veivedlikeholdet satt ut på femårskontrakter, men også vann og avløp skulle konkurranseutsettes på sikt.

I kommunestyret tirsdag var saken oppe til behandling, men flertallet valgte å gå imot rådmannens innstilling om konkurranseutsetting til fordel for et forslag fra Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

- Senterpartiet støttet konkurranseutsetting i 2001, men det er ingen skam å snu. Begrunnelsen den gang var å spare penger. Men vi glemte en viktig ting, nemlig at vann og avløp er selvfinansierende. Blir det konkurranseutsatt, skal noen tjene penger på det, og det kommer neppe abonnentene til gode, sa Laila Christoffersen (Sp) og fremmet forslag om fortsatt kommunal drift. Senterpartiet fikk støtte fra Ap, som lanserte et tilnærmet likt vedtaksforslag.

Frp fremmet forslag i tråd med rådmannens innstilling utfra ønsket om å prøve om driften av vann og avløp ble bedre ved konkurranseutsetting. Forslaget fikk 13 stemmer.

Kommunestyret vedtok også at KF Eiendom blir pålagt å overta drift og investeringer innen vann- og avløpssektoren fra 1. januar 2008.

Artikkeltags