Klokka 18.54: Funnet omkommet

Klokka 17.40: Se video av hva lensmann Asbjørn Sjølie sa til de frammøtte i Lofothallen om det som venter: - Så lenge det er håp vil vi fortsette å lete

Klokka 17.30: Lensmann Asbjørn Sjølie ønsker kontakt med samtlige personer som gikk tur i lysløypa i Leknesmarka mandag kveld fra klokka 18.00 og utover kvelden.

- Det spiller ingen rolle om du ikke møtte noen. Politiet ønsker kontakt med dere alle sammen, sier Sjølie. Politiet kontaktes på telefon 02800.

Klokka 17.23: Politiet anslår at rundt 150 personer har meldt seg som frivillige.

Klokka 17.06: Bjarte Setså hos politiet sier det ikke trengs flere frivillige. Over 80 personer har meldt seg og alle de aktuelle leteområdene er dekket opp for øyeblikket. Det søkes nå i tillegg på Holsøya, ved Lofothallen og i området tettere ved Leknes. Setså takker for at så mange har meldt seg og bidrar og han betegner responsen fra publikum som "fantastisk".

Klokka 16.08 -Vi vil lete til vi finner den savnete, sier lensmann Asbjørn Sjølie. Han er klar på at leteaksjonen vil om nødvendig fortsette ut over kvelden og natta.

Klokka 16:00 Nytt oppmøtested for de frivillige er Lofothallen.

Klokka 15.20: Lofotposten har snakket med tre av de rundt 30 frivillige som deltar i søket: - Vi vil gjøre vårt for at hun blir funnet

Klokka 14.30: VIDEO: Lensmannen orienterer om leteaksjonen.

Klokka 13.45: Lensmann Asbjørn Sjølie oppfordrer vestvågøyfolk til å hjelpe til i leteaksjonen.

- Møt opp på Fygleåsen og ta kontakt med politiet som er på stedet, sier Sjølie.

Sivilforsvaret er kalt ut og er på plass i søkeområdet om kort tid.

Klokka 13.10: Lensmann Asbjørn Sjølie bekrefter at Sivilforsvaret er kalt inn i leteaksjonen.

Klokka 13.04: Ufyselig vær for letemannskapene da Røde kors gjør seg klare til å begynne letingen. Politiet oppfordrer folk i området til å sjekke uthus, garasjer og liknende.

Klokka 12.40: Omlag 20 personer i sving med søket. Blant dem er to kolleger av den savnete.

- Vi har fått mange tips, men vi ønsker enda flere, sier fagleder politi, Bjarte Setså.

Klokkka 12.30: Politipatruljer gjør seg klare på Fygleåsen for å gå ut i Leknesmarka og søke etter den savnete Elin Jakbosen som ble meldt savnet i dag etter at hun ikke kom hjem i går kveld

HRS melder at Sea King-helikopteret har gjort seg ferdig med et drøyt to timer langt søk i området og returnerer til basen i Bodø.

Røde Kors er tilkalt og det vurderes om det skal gås manngard i området.

Etterlyses

-Vi etterlyser Elin Jakobsen som som ble sist sett ved sin bopel på Fygle rundt klokken 2100 mandag kveld. Hun er født i 1954. Vi har iverksatt søk med SeaKing og redningshunder i Leknesmarka og søksområdet kan fortløpende bli utvidet. Hun var i ført en lys beige, parkaslignende jakke, sorte bukser og sorte skoletter. Hun hadde også muligens på seg et lite pannebånd. Vi er svært interesserte i tips fra publikum som kan ha opplysninger i saken. Politiet kontaktes på telefon 02800, sier Sjølie til Lofotposten.

Lofotposten publiserer den savnetes navn og bilde etter ønske fra politiet.

Meldt savnet av ektemannen

Operasjonsleder Robin Moe i Midtre Hålogaland politidistrikt sier til Nordlys at kvinnen ble meldt savnet av ektemannen.

– Jeg kan ikke gå ut med opplysninger om når hun ble meldt savnet, annet enn at det var mannen som meldte til politiet, sier Moe.

Politiet koordinerer søket, mens Hovedredningssentralen bistår i arbeidet. Robin Moe sier at de vil fortløpende vurdere om det skal settes inn flere styrker.

– Vi er på stedet, og vil vurdere utover dagen om vi skal kalle inn flere, sier Moe.

Lette langs sti

Alf Hågensen i Hovedredningssentralen for Nord-Norge sier at kvinnen har en fast sti hun bruker å følge.

– Kvinnen bruker å følge en sti som vi først og fremst konsentrerer oss om. Videre er det politiets innsatsleder som koordinerer arbeidet.

Hågensen sier at SeaKing-helikopteret var på plass klokken 10.30.

Etter drøye to timers søk, returnerte helikopteret til Bodø.

Johan H. Weydahl i Norske Redningshunder sier til Nordlys at de er på plass med tre ekvipasjer for å bistå i søket.