Gå til sidens hovedinnhold

Var sikret - men
utstyret virket ikke

Artikkelen er over 8 år gammel

Mannen som omkom da han falt fra masta på MF «Røst» var sikret, men sikringsutstyret fungerte ikke.

Det opplyser direktør i Torghatten Nord, Bjørn Laksforsmo, til Lofotposten.

Det ble gjort tekniske undersøkelser om bord på ferga søndag formiddag. Nytt mannskap er kommet på.

- Vi har folk på stedet som sammen med politiet, sjøfart og arbeidstilsynet driver på med undersøkelser. Så snart de er ferdige, så vil vi gå, sa Laksformo til Lofotposten søndag formiddag.

Ferga gikk fra Svolvær søndag kl 13. Dette er vanlig rutetid.

Politiet ble klokken 19.15 lørdag kveld varslet om at det hadde skjedd ei tragisk arbeidsulykke om bord på ferga MF «Røst». Ferga, som går mellom Skutvik og Svolvær, lå ved kai i Svolvær. Politi og ambulanse rykket ut.

- En ansatt på ferga holdt på med et arbeidsoppdrag i en mast da han plutselig falt ned på dekket. Han var død da helsepersonell kom om bord i båten. Arbeidstilsynet er varslet. De vil sammen med Havarikommisjonen for sjøfart, politiet og rederiet forsøke å finne årsaken til den tragiske ulykken, opplyste politiet.

MF «Røst» eies av Torghatten Nord, og ble nylig ble satt inn på dette sambandet.

- Våre tanker går primært til etterlatte, og til de av våre ansatte som var involvert og forsøkte å redde livet hans. Livet sto ikke til å redde. Det er en ulykke som kommer til å prege oss i rederiet, sier direktør i Torghatten Nord, Bjørn Laksformo, til Lofotposten.

Laksforsmo bekrefter at mannen var sikret da han arbeidet i masta, men at sikringsutstyret på et eller annet vis ikke fungerte.

Rederiet følger nå de prosedyrene som de har i forbindelse med slike hendelser.

- Dette er en ufattelig tragisk situasjon som vi ikke har noen erfaring med sånn sett, og det betyr jo også at de tiltakene vi har blir vurdert fortløpende. Nå handler det mest om omsorg for de pårørende og våre egne ansatte, sier Laksforsmo.

Nytt fra lofotposten.no

Last ned vår nye app og få varsel på din mobil når det skjer noe.

Tjenesten er gratis.

Tilgjengelig på iphone/ipad/ipod.

Scan koden eller trykk på linken


TIPS OSSTlf 76067800 red@lofotposten.no - Send video!

Kommentarer til denne saken