Vardebrenning mot oljeboring

Fra arrangementet i Vågan

Fra arrangementet i Vågan Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

OPPDATERT MED BILDER: Lørdag kveld ble det tent en rekker varder rundt om i Norge for å markere motstand mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

DEL

Det var Folkeaksjonen Oljefritt LoVeSe som hadde tatt iniativ til vardebrenningen mot oljeboring, og det ble tent varder på rundt 80 plasser fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør.
-Vardebrenning er fra gammelt brukt for å signalisere fare. Folkeaksjonen vil med markeringen varsle at oljeindustrien truer de fornybare næringene og miljøet i Lofoten, Vesterålen og Senja om politikerne åpner for oljeboring, skriver Folkeaksjonen i en pressemelding.

I Lofoten ble det tent varder på Reine, Sørvågen, Ramberg, Ballstad, Stamsund, Kabelvåg og i Svolvær. Det var også andre arrangementer i forbindelse med vardebrenningen. På tross av at været ikke var det beste på alle plasser var det relativt godt oppmøte.
I Vågan ble vardene tent klokken 1800.
-De som var på Tjeldbergtinden så vardebålene ved Kong Øystein i Kabelvåg, på Skrova og på Tuva ved Svolvær. Ved Kong Øystein samlet arrangementet ca 150 personer til kaffe, kakao, flammeblåsing og apell. Det store oppmøtet bekrefter at folk er engasjerte og at mange ønsker å vise sin motstand mor å slippe oljeboring i et av derdens mest produktive matfat, forteller Odd Arne Ssandberg.

Har du bilder fra vardebrenningen ser vi gjerne at du sender bildene til red@lofotposten.no eller 90166355.

Artikkeltags