Verdensmester har lagt sin elsk på ei lofotstrand

Kari Schibevaag beskriver kitieforholdene på Rambergstranda som ubeskrivelige gode.

Kari Schibevaag beskriver kitieforholdene på Rambergstranda som ubeskrivelige gode. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kari Schibevaag er mangfoldig verdensmester i kitesurfing. Nå har hun funnet kite- surfernes mekka!

DEL

For mange er nok Kari Schibevaag mest kjent fra tv-serien «Oppdrag Nord-Norge» der hun blant annet var på Rambergstranda og kitesurfet sammen med kronprins Haakon. Kari Schibevaag er derimot velkjent i kitermiljøet siden hun har vunnet NM og VM i kitesurfing en rekke ganger. I kitesurfing står personen på et brett og styrer en drage som har vind som framdrift. Verdensmesteren ble fullstendig tatt på senga av kiteforholdene på Rambergstranda.

- Jeg har reist rundt i hele verden å kitet, men maken til sted som Rambergstranda har jeg aldri sett. Se på dette! Kritthvit strand, blå himmel, sol og hav. Det er et paradis, sier den entusiastiske kiteren da vi treffer henne på Rambergstranda.

- I natt var vi ute og padlet, og du skulle sett det lyset. Det virket som hele himmelen var i brann. Det var så flott, slår hun fast.

Kari Schibevaag lever av å kite og holder kitecamp i Stavanger og flere steder i utlandet. Nå lanserer hun kitecamp på Ramberg.

- Med så flotte forhold så ligger alt til rette her . Til neste år skal vi ha to camper, en i mai og en i september. Vi blir å ha base på Ramberg, der vi bor og spiser ved Ramberg Gjestegård. I første omgang så retter vi oss mot norske og ikke minst lokale personer som har lyst til å lære å kite. Jeg vil bruke mitt kontaktnett for å hente inn nasjonale og internasjonale instruktører, sier Kari. Den dagen vi er på besøk er det helt vindstille, men det bekymrer ikke Kari.

-Det som er så flott med Ramberg er at hvis forholdene ikke tillater kiting en dag, er det kort avstand til en rekke aktiviteter. Vi har kajakk, fjellturer, museer, surfing, fisketurer. Det er det som gjør Ramberg så perfekt. Her er alt. Jeg bare elsker dette stedet, sier hun og ser nærmest nyforelsket ut over Rambergstranda. Hun forteller at det er allerede er et lite kitermiljø i Lofoten, og de vil hun kontakte.

-Kiting er ikke vanskelig og du merker fort om dette er noe for deg. Det passer for folk i alle aldre, og når vi har camp kan folk stikke innom for sjekke ut om detter er noe for dem, slår hun fast. Kari Schibevaag har innledet samarbeid med Unstad camping, Ramberg gjestegård og Flakstad Utvikling AS. Hun lovpriser lofotingene.

-Jeg hadde forventet en viss skepsis til en så spesiell etablering som kiting, men her er alle åpne. Marion Frantzen fra Unstad camping tente straks på ideen, og er en iverksetter av rang. Hun fikk ting til å skje fort, sier Schibevaag som opplyser at hun, Marion Frantzen og Hanne Hem Henriksen fra Flakstad Utvikling AS jobber med prosjektet.

-Vi har foreløpig ikke søkt Flakstad Utvikling AS om støtte, men det vil vi gjøre, legger hun til.

Tordis Berre ved Ramberg Gjestegård AS tok imot ideen med åpne armer.

-Når en verdensmester vil etablere seg på Ramberg stiller vi selvfølgelig opp. Aktiv ferie blir mer og mer populært, og jeg er sikker på at det ligger et marked for denne type opplevelsesferie. Jeg synes det er spennende og dette skal vi i fellesskap få til, slår hun fast.

Også Hanne Hem Henriksen i Flakstad Utvikling AS er strålende fornøyd med at Kari Schibevaag har valgt Ramberg.

- Det er kjempepositivt at det blir lansert nye reiselivsprodukter i kommunen. Det er helt i tråd med den strategien Flakstad Utvikling AS har for å skape ny aktivitet. Når Flakstad Utvikling AS får en søknad om støtte vil denne bli behandlet, men jeg kan selvfølgelig ikke si noe om utfallet n. Det jeg kan si er at dette er kjempepositivt for Flakstad og vi skal gjøre vårt for at dette blir en realitet, slår hun fast.

Artikkeltags