Vestfjordseilasen

Brage, Frida, Lars og Aurora, som sammen med Tove Buschmann, Roy Rise og Ola Aarseth endte på 3. plass under Vestfjordseilasen 2009.

Brage, Frida, Lars og Aurora, som sammen med Tove Buschmann, Roy Rise og Ola Aarseth endte på 3. plass under Vestfjordseilasen 2009. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Kenneth Lauritzen sin båt Pulverheksa i Lys3-klassen, en svenskbygget CB-båt som med seiltiden fem timer, 14 minutter og 55 sekunder, endte som vinner av Vestfjordseilasen 2009 da alle 104 båtene hadde fått utregnet sin totaltid etter at også lysverdien (handikap) på båtene var tatt med.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

De to 36,5 fot store CB-båtene med navnene Pulverheksa og Ariel fra Bodø er bygget med omhu av Carl Beyer i Sverige, og disse ble også seilt med omhu fra Steigen til Kabelvåg i en fantastisk seilvær sist lørdag, der førstnevnte vant seilasen, og Ariel endte på tredjeplass i sin klasse, men var andre båt av alle 104 båtene over mållinjen kl.12.22,40 i Kabelvåg havn.

- Vi startet langt bak, men etter en halv time hadde vi seilt oss fram i tet, og med spinnakeren oppe hele tiden, var det bare å velge rett lei inn mot Kabelvåg på en strålende Vestfjord, sier Tove Buschmann, som har hatt seildilla i to år nå.

Båten deres kom da inn over mållinjen bare to båtlengder bak første båt, som var "Dollard IV" fra Oslo.

Per Bertheussen fra Leknes om bord i båten Taurus, vant Tur2-klassen foran svolværingen Lars Pedersen i båten Skarv.

Og høvedsmann Sigurd Kjelstrup om bord i Colin Archer-båten Svolvær tok gull i skøyteklassen med sitt mannskap.

Men også åttringen Spilbak av Moskenes og fembøringen Vågar av Kabelvåg fortjener ros for utmerket seiling under Vestfjordseilasen, da man hadde en flott tur over Vestfjorden under seilasen sist lørdag, og der begge endte på sølvplass i sine klasser.

Fembøringen Vågar av Kabelvåg med høvedsmann Odd-Arne Sandberg tok sølvet, og seilte på fem timer, 29 minutter og 10 sekunder fra Steigen til Kabelvåg.

Åttringen Spilbak fra Moskenes fikk også andreplass etter en meget hard seiling og innspurt ved moloen i Kabelvåg, med tiden fem timer, 44 minutter og 20 sekunder fra Nordskott til Kabelvåg.

Åttringen Spilbak er den eneste åttring i Lofoten som er seilingsdyktig og deltar i Vestfjordseilasen. Og bare det at denne kultur blir ivaretatt i Lofoten, er verdt å ta vare på.

Og om bord på Spilbak var høvedsmannen den kjente ordfører Geir Wulff Nilsen i Moskenes kommune.

Også våganværingene Allan Eriksen med sin Acho Alai endte på sølvplass i Lys2-klassen, og Lars Erik Karlsen med sin Sula Bassana tok sølv i Tur3-klassen.

Og Nils Iversen og hans Wencke fra Svolvær med sin Weni II tok sølv i Tur1-klassen.

Det samme gjorde Lars Pedersen fra Svolvær med båten Skarv i Tur2-klassen.

Kenneth Lauritzen sin Pulverheksa i Lys3-klassen, en svenskbygget CB-båt som med seiltiden fem timer, 14 minutter og 55 sekunder, endte som vinner av Vestfjordseilasen 2009 da alle 104 båtene hadde fått utregnet sin totaltid etter at også lysverdien (handikap) på båtene var tatt med.

Se bildeserie på www.lofotposten.no fra Vestfjordseilasen med de 104 båtene med seilene til topps lørdag ettermiddag.

Artikkeltags