Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha flere realfagselever

Artikkelen er over 7 år gammel

Nå får også Vest-Lofoten vgs Energistipend på inntil 10.000 kroner fra Lofotkraft.

I 2013 delte Lofotkraft for første gang ut Energistipend til elever fra Aust-Lofoten vgs.

I år har de utvidet ordningen til også å gjelde realfagselever ved Vest-Lofoten vgs.

– Lofotkraft gjør dette for å være med å bidra til at flere søker seg til realfag. Det vil de nærmeste årene være en nasjonal mangel på ingeniører og vi anser det som vårt samfunnsansvar å bidra til at flere velger ingeniørstudier på ingeniør- og høyskoler rundt om i landet. Vi ønsker at lokale ungdommer skal reise ut og gjerne utdanne seg til elkraftingeniører for så å komme hjem til Lofoten, skriver ressursstyrer i Lofotkraft, Kjersti Winther, i en pressemelding.

Stipendet er på inntil kroner 10.000,- i løpet av 2. og 3. klasse til elever som har valgt matematikk og fysikk og som tilfredsstiller de krav som stipendet stiller.

Blant annet kreves karakteren 4 eller bedre i begge fag for å kunne søke om stipendet. I år er det 3 elever fra Aust-Lofoten vgs og Svolvær som tildeles stipend.

– Det er Tejaswar Thiagarajan, Camilla Greve Hartviksen og Martin Kvalvik Engstad. Martin mottok også stipendet for 2013, slik at han nå til sammen er tildelt 10.000 kroner i Energistipend. Det blir spennende å se hva han velger å gjøre videre. Dersom han fortsetter innenfor elkraft vil vi kunne følge han opp med sommerjobber og etter hvert hovedoppgave, fortsetter Winther.

På Vest-Lofoten vgs vil det over påske bli tildelt stipend til fire elever for første gang.

Kommentarer til denne saken