Vil ha penger til" Finnmarken"

Finnmarken må få tak, mener fylkestinget.

Finnmarken må få tak, mener fylkestinget. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Ja til hurtigrutemuseet - nei til Nordnorsken.

DEL

Det var SV som fikk et enstemmig fylkesting med seg på å protestere mot at regjeringen fjerner bevilgningen til Hurtigrutemuseet på Stokmarknes.

- Over tid har lokale og regionale politikere arbeidet for å få på plass vernebygg til hurtigruteskipet Finnmarken. Nordland Fylkeskommune har satt av penger til det regionale bidraget og er dermed klar med sin andel av finansieringen. Regjeringen har foreslått å ta bort den foreslåtte statlig bevilgning. Norsk og nordnorsk kystkultur fortjener å bli tatt vare på. Fylkestinget i Nordland ber derfor om at regjeringen lar bevilgningen bli stående i budsjettet, heter det i uttalelsen som samtlige 53 representanter stilte seg bak.

Nordnorsken

Rødts bekymring knyttet seg til framtiden for "Den nordnorske kunstutstillingen", populært kalt Nordnorsken som vises over hele landsdelen. Bakgrunnen for interpellasjonen er at i Bodø står kunstforeningen i fare for miste offentlig tilskudd.

- Det vil kunne føre til at foreningen ikke har økonomi til å beholde sine nåværende lokaler, i tillegg får de minsket bemanningen. Da Bodø kunstforening både drifter og huser Den Nord-Norske kunstutstillingen, vil dette kunne få konsekvenser for kunstfeltet i hele Nordland og Nord-Norge, framholdt Ingeborg Steinholt i uttalelsen.

Hun ville at fylkestinget skulle sende en oppfordring til alle kommunene i Nordland om å bestrebe seg på å bevare kulturarbeidsplassene.

- Kommunene må tilse at disse får gode og langsiktige forutsetninger for sitt virke, dette i samsvar med ordlyden i den Nord-Norske kulturavtalen, het det i uttalelsen.

I fylkestinget åpnes det ikke for debatt om forslag til uttalelser som legges fram. Under avstemningen var det et mindretall på 11 som delte Rødts bekymring. A, Høyre, Frp og KrF stemte mot.

Artikkeltags