Vil ha seks etasjer ved Torget

Bykvartalet 20, består av fem eiendommer. Nordea-bygget utgjør to av dem. Forretningsgården Kjolestua som brant i fjor vinter, Torget 8 eller Gamle Kaffistova i tre etasjer, beliggende mot torget og forretningsgården i Roald Amundsen gate som huset Ølutsalget. 
 Foto: Gullik Maas Pedersen

Bykvartalet 20, består av fem eiendommer. Nordea-bygget utgjør to av dem. Forretningsgården Kjolestua som brant i fjor vinter, Torget 8 eller Gamle Kaffistova i tre etasjer, beliggende mot torget og forretningsgården i Roald Amundsen gate som huset Ølutsalget. Foto: Gullik Maas Pedersen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Gjenoppbygging av Kjolestugården gir felles regulering av hele Kvartal 20 i Svolvær sentrum.

DEL

–Vi ønsker en helhetlig regulering som tilrettelegger for nybygg og utvidelse av eksisterende bygningsmasse med seks etasjer i Kvartal 20. Det tilsvarer høyden Nordea-bygget med teknisk rom utgjør i dag. Vi vil belyse konsekvensene med byggehøyde seks etasjer. Både skyggeeffekt på torget, høyde i forhold til kirka og bygningsmasse og miljøet rundt Kvartal 20, sier arkitekt Stein Hamre.

Planen er å få en felles bygningsmasse med en eller to næringsetasjer og resten boligformål.

– En regulering av Kvartalet vil da innebære at de øverste etasjene i Nordea-bygget også kan nyttes til bolig. Vi ser også på et felles garasjeanlegg under gatenivå. Om mulig benytter vi deler av Roald Amundsens gate, fortauet mot torget til garasjeformål, sier Hamre, som vil presentere planene og konsekvensene på et folkemøte i byen etter at innspill til planarbeidet er gjennomført.

Are Amundsen som representerer eierne av Kjolestua, som er revet etter brannen, er opptatt av å få til noe sammen med naboene.

– Målet er å få til et helhetlig kvartal. Et felles bygg med felles løsninger som byens befolkning vil like og som investorene er tjent med. Vi ønsker et flott kvartal. For Kjolestua har vi et forsikringsoppgjør som gir oss større økonomisk frihet enn hva mine naboer har. Derfor er det viktig at byggehøyden blir slik at det er regningsvarende for dem å rive eksisterende bygg, for å bygge nytt, sier Amundsen.

Brødrene Stian og Jørn Kilvær eier forretningseiendommen Torget 8, eller bedre kjent som Gamle Kaffistova.

– Det hadde vært hyggelig å kunne få være med å utvikle denne delen av sentrum. Men det betinger at området blir regulert med seks etasjer byggehøyde. Fire etasjer vil være et tapsprosjekt for oss, mens seks er økonomisk forsvarlig. Fem etasjer byggehøyde knytter det seg stor økonomisk usikkerhet til. Den nye reguleringsplanen vil derfor være helt avgjørende om vi river og bygger nytt i samarbeid med Kjolestua, eller om vi lar gamle Kaffistove bli stående som en propp i Kvartal 20, sier Jørn Kilvær.

Artikkeltags