- Vil skape debatt

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Billedkunstner Vemund Thoe fra Stamsund synes malingen av statuen av Kong Øystein har forbedret den. DISKUTER SAKEN HER!

DEL

Thoe skriver i et innlegg til Lofotposten at han finner statuen konservativ og uinteressant, og synes det er veldig bra at noen har tatt seg bryet med å male den.

- Kunst handler om å bryte grenser og forbedre våre omgivelser. Jeg finner det derfor betenkelig at en kultursjef orker å bruke krefter på å politianmelde noe som er en tydelig forbedring, og et positivt inngrep på en ellers kjedelig statue. Jeg gir disse såkalte «vandalene» min fulle støtte, skriver Thoe.

- Engasjement er positivt

Billedkunstneren sier til Lofotposten at han var noe i tvil om han skulle la dette utspillet komme på trykk, da det kanskje ikke er helt reflektert.

- Kanskje er dette å ta litt hardt i, sier Thoe.

Men i alle fall tror han det vil skape engasjement, og at engasjement i alle fall er positivt for kunsten generelt.

Han står ved at han synes det er en for sterk reaksjon når man politianmelder dette, og krever noen straffet for å ha forbedret statuen ved å male den.

- Uakseptable synspunkter

Kultursjef Audhild Berthinussen i Vågan sier hun definitivt ikke er klar for slike innspill som «Slipp vandalene fri, det er vår!».

- Nei, dette er helt uakseptable synspunkter, også om de kom vinterstid. Vi er ikke tilhengere i Vågan av å la hvem som helst slippe til og endre kunstverk som kunstneren selv har gitt et uttrykk.

- Og gjøre det uten at man har spurt kunstner eller eier av kunsten det gjelder, blir helt feil.

Artikkeltags