Willys jeep på båttur

Eier Tore Filipowicz i Kabelvåg tar Willys jeep med seg til veterantreff på Finnsnes, men begge drar med Hurtigruten fra Svolvær.

Eier Tore Filipowicz i Kabelvåg tar Willys jeep med seg til veterantreff på Finnsnes, men begge drar med Hurtigruten fra Svolvær. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi som elsker veteranbiler har en egen «blodtype», så nok ett år drar jeg på tur med Willys jeep, sier Tore Filipowicz fra Kabelvåg.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Selv har den ivrige kabelvågværingen rukket å bli 67 år, men veteranbilen hans, en ekte Willys jeep fra andre verdenskrig, er to år eldre.

– Jeg skulle egentlig kjørt den selv helt fram til veteranbiltreffet på Finnsnes, som arrangeres fra 8. til 10. august. Men denne gangen sparer jeg både kropp og bil, og tar den med på hurtigruten kommende onsdag hele veien fra Svolvær til Finnsnes. Så til årets veteranbiltreff får Willys jeep båtdekket som lugar, mens jeg selv skal ha det enda mer komfortabelt noen skipsdekk over vannlinjen, sier Tore.

Tore Filipowicz forteller at han i 2006 kjørte helt fram til veterantreffet «Gammelhorken», som egentlig arrangeres i Målselv hvert år. Men i år var det byggearbeider på området der, så det måtte flyttes til Finnsnes.

– I 2006 kjørte jeg med jeepen helt fram til treffet, og i retur, og vant da prisen for lengst utkjørte distanse med veteranbil det året. Men i år blir det å reise med Hurtigruten for å spare den 70 år gamle bilen for slike fysiske anstrengelser.

– Jeg er heller ikke sikker på været, og dette er en åpen bil, så styrtregn er ikke å foretrekke verken for bil eller fører. Da er det tørrere inne på komfortable hurtigruten.

Filipowicz sier at dette er en Willys jeep i original utførelse fra siste verdenskrig, en 1944-modell. Og den har selvsagt de gamle skiltene for Nordland med W i skiltet, og registreringsnummeret er W344.

– Kanskje W er en gimmick for Willy. Mens tilhengeren har T344 i nummerskiltet, der T står for trailer, eller «Tore».

– Tilhengeren er en MCI-produksjon fra Canada anno 1953, altså ikke laget i krigstiden, men original.

Filipowicz sier at bilen er kjørt 53000 miles så langt, og han har hatt mange fine turer med den, og gleder seg til å vise den fram på Finnsnes neste helg fra 8. til 10. august.

Artikkeltags