Anette Møller-løpet: Sammen for sykehusparken

Bidragsytere: Overskuddet fra årets Anette Møller Løpet går til sykehusparken på Gravdal.  – Helt fantastisk, sa Lene Henningsen (bak t.h.) og Britt June W. Hansen fra Gravdal – Opp og fram, til Runhild Olsen (foran t.v.) og Anette Møller.

Bidragsytere: Overskuddet fra årets Anette Møller Løpet går til sykehusparken på Gravdal. – Helt fantastisk, sa Lene Henningsen (bak t.h.) og Britt June W. Hansen fra Gravdal – Opp og fram, til Runhild Olsen (foran t.v.) og Anette Møller. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Overskuddet av årets Anette Møller-løpet, går til forskjønning av sykehusparken på Gravdal.

DEL

– Så fantastisk, kommer det sprudlende fra Lene Henningsen og Britt June W. Hansen i Gravdal – Opp og fram, når de møter spydspissene for Vinterspranget/Anette Møller-løpet, Anette Møller og Runhild Olsen i parken ved sykehuset.

– Her kan det bli veldig koselig, fastslår Anette og Runhild, mens de ser seg rundt i parken som allerede har fått seg et «ansiktsløft».

Fikser på dugnad

Lene og Britt June forteller at de via Facebook-siden til Gravdal – Opp og fram, fikk tips om at noe burde gjøres i sykehusparken.

– Ja det så ikke ut her, forteller Lene.

På sensommeren satte dugnadsgjengen i gang med opprydding og spyling for å få de mosegrodde hellene og støttemurene rene.

– Ja og så har vi plantet krokus og tulipaner i bedene her, sier Lene og Britt June til Anette og Runhild, som syns det er spennende og høre planene videre for parken.

– Først og fremst har vi tanker om at parken må være lettstelt, sier Lene og Britt June, som videre forteller at det planlegges å lage forskjellige soner med benker og bord, slik at man enten kan gå hit for å lese en bok, klare tankene, eller kanskje ta lunsjen sin i frisk luft.

Man har også ønske om å få hengt opp lys, plante vintergrønne planter, og etablere en egen sone for barn.

– Ja og så har vi lyst til å få til et lite gulrotland. Tenk å kunne gå ut hit å knaske på en fersk gulrot, sier Lene med et drømmende blikk.

Ønske om oppslagstavler om sykehusets historie, står også på ønskelisten for parken.

– Dette blir jo helt supert, sprudler Anette og Runhild, som syns at overskuddet fra den sjette utgaven av Anette Møller Løpet går til en fin sak.

– Sykehuset må vi slå ring om, det angår oss alle.

undefined

Utsettelse

Anette Møller Løpet pleier å arrangeres i november. I år har arrangøren valgt å legge det til 1. desember, i forlengelse av «Gammeldags Jul på Å».

– Sondre Justad har konsert den helgen vi skulle ha løpet, og vi skal ikke «å bite av» for han, fortelles det latterfullt.

Planer: Lene Henningsen og Britt June W. Hansen, forteller Anette Møller og Runhild Olsen om planene for sykehusparken.

Planer: Lene Henningsen og Britt June W. Hansen, forteller Anette Møller og Runhild Olsen om planene for sykehusparken. Foto:

Stedfortreder

En intern diskusjon mellom Anette og Runhild om hvem som var i best form var foranledningen til lavterskelløpet, og i alle år har Runhild måttet se seg slått i støvlene av Anette.

– Nå er jeg i «lykkelige omstendigheter», så i år sender jeg ut en stedfortreder, ler Runhild hjertelig, og kaster blikket på Lene.

– Ka, meg? kommer det latterfullt tilbake fra Lene.

– Ja ok, jeg stiller på startstreken.

– Nå ble jeg litt skjelven her jeg står, hører vi fra Anette, og så var det på han igjen med ny løpekamp fra Å til Reine den 1. desember.

Løk: Dugnadsgjengen fra Gravdal – Opp og fram har allerede fått løker i jorden i sykehusparken.

Løk: Dugnadsgjengen fra Gravdal – Opp og fram har allerede fått løker i jorden i sykehusparken. Foto:

Håper på ny rekord

Anette Møller Løpet setter trim og helse i fokus, og om man syns distansen Å–Reine blir lang å løpe, så kan man sykle.

Arrangøren lokker med drøssevis av premier trukket ut på startnumrene, gratis kaffe, saft og kaker, og deltakeravgiften velger man selv størrelsen på. Det er denne som utgjør overskuddet, som i år går til sykehusparken.

I fjor satte løpet ny rekord med 181 deltakere, noe arrangøren håper å slå i år.

– Sammen for sykehusparken, da må det bli ny deltakerrekord i år, sier Anette og Runhild, som minner på om å ta med hodelykt og refleks.

I fjor kom det inn ca. 25.000,- kroner til Reinebringen, og tidligere har Foreningen for muskelsyke, organisasjonen MOT, og Barnekreftsaken i Nordland mottatt bidrag fra Anette Møller Løpet.

Ønsker man å gi et bidrag til sykehusparken, kan de gis via; sykehusparken Gravdal på SPLEIS.NO.

SykehusparkenGravdal – Opp og fram, får drahjelp fra Anette Møller Løpet i forskjønnelsen av sykehusparken.

SykehusparkenGravdal – Opp og fram, får drahjelp fra Anette Møller Løpet i forskjønnelsen av sykehusparken. Foto:

Artikkeltags