- Det var ypperlig med litt fjell og skikkelig melkesyre

Fornøyd: Hallvard Schjølberg er fornøyd med egen prestasjon under Ecotrail Madeira. Her er han avbildet under Lofoten High 5 tidligere i år.FOTO: ARKIV

Fornøyd: Hallvard Schjølberg er fornøyd med egen prestasjon under Ecotrail Madeira. Her er han avbildet under Lofoten High 5 tidligere i år.FOTO: ARKIV

Artikkelen er over 3 år gammel

– Nå har det blitt slik at det er arrangementene som bestemmer feriedestinasjonen, og ikke omvendt.

DEL

Det sier Hallvard Schjølberg på telefon fra Funchal på Madeira, hvor han i helga sprang inn til en meget respektabel 5. plass på den tøffeste utgaven av Ecotrail Madeira i konkurranse med 80 andre deltakere.

Ekstremt tungt

Det utfordrende løpet som finner sted på den lille øya i Atlanterhavet vest for Marokko måler 80 kilometer og 5.100 høydemeter. På fjelltoppene bød løpet på utfordringer som tåke, vind og regn, men det var varmen på havnivå som virkelig tærte på kreftene, ifølge Schjølberg.

– Det var ekstremt tungt. Fra start løp vi rett opp på en fjelltopp på 1800 meter. Så høyt har jeg ikke vært tidligere. Deretter gikk det rett ned på havnivå igjen. Løpet var mye tyngre enn jeg hadde forestilt meg. Det svei godt i lårene, forteller Schjølberg til Lofotposten.

Kona Hege Mørtsell var også med på turen, og sprang den kortere distansen på 25 kilometer. Schjølberg legger ikke skjul på at paret for alvor er bitt av løpsbasillen.

– Det kan man trygt si. Vi har sett på Ecotrail Madeira lenge, og tenkt at vi kan ta det som en kombinert løps- og ferietur. Det var ypperlig for oss med litt fjell og skikkelig melkesyre, flirer han.

Les også: Løp inn til kjempetid

– Ble helt gele i lårene

Ifølge atleten som springer for Lofoten Ultraløperklubb er det mest utfordrende med et slikt løp å disponere kreftene riktig, samt få i seg nok næring underveis.

– Man må også komme inn i flytsonen, spesielt i nedoverbakkene. Jeg åpnet litt hardt på den første nedstigningen, og det førte til at jeg ble helt gele i lårene. Jeg tror jeg kunne klart en bedre sluttplassering om jeg hadde tatt det litt roligere på den første halvdelen. Jeg møtte den berømte veggen, og siste halvdel av løpet var en kamp for å komme seg i mål. Jeg fikk ikke den samme godfølelsen som under Ecotrail Oslo, men det var et mye enklere løp, forklarer Schjølberg, som i fremtida håper å kunne utfordre de aller beste helt inn til målstreken.

Neste post på programmet for ultraløperen er Polar Night halvmaraton i Tromsø i januar.

Les også: Jernmannen tilbake på topp

Les også: - Jeg innrømmer at jeg var redd underveis

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags