Rakel løper i 24 timer i helgen: – Har satt meg et hårete mål

Rakel Hagen og Wenche Johnsen er klar for å løpe i 24 timer.

Rakel Hagen og Wenche Johnsen er klar for å løpe i 24 timer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To utøvere fra Lofoten skal i helga løpe rundt og rundt på Bislett i 24 timer.

DEL

Rakel Hagen og Wenche Johnsen fra Lofoten Ultraløperklubb reiser i helga til Oslo for å delta på løpet Bislett 24-timers.

De deltok på arrangementet i fjor også. Da var Hagen sånn passe fornøyd.

– Jeg bommet litt på skotøyet og fikk gnagsår. Dermed måtte jeg gå de siste kilometerne. Jeg føler meg bedre rusta i år. Nå har jeg hatt et godt trenings-år. Dersom dagsformen er god skal løpet gå bra, mener hun.

Banen på Bislett stadion er 546 meter. Hver sjette time snur deltakerne retning, for å få variasjon.

– Dette var det tøffeste løpet jeg var med på i fjor. Ettersom vi løper inne, er det psykisk tyngre enn de andre løpene jeg var med på i Lofoten. Man må jobbe mer med hodet fordi det er så ensformig. Dessuten er det en større belastning på kroppen, forteller Hagen.

I fjor løp hun 150 kilometer på 24 timer. I år har hun satt seg målet om å slå klubbrekorden på 177,9 kilometer.

– Det er et hårete mål, men det er det jeg strekker meg etter, sier hun, og legger til at hun ikke har satt seg noe mål om plassering på resultatlista.

Følg med direkte

Romerike Ultraløperklubb direktesender fra løpet, det kan du se her:

http://www.romerikeultra.no/blog/post/134613/folg-bislett-24-timers-live%3b-omtale%2c-resultater%2c-webkamera? ispage=true

De 160 deltakerne begynner å løpe klokka 10.00 på lørdag. Rakel Hagen har startnummer 50 og Wenche Johnsen har nummer 34.

I fjor kom Rakel Enoksen (Nå Hagen) på 18 plass av kvinnene og nummer 69 totalt med 150 kilometer på 23 timer og 27 minutter fordelt på 276 runder. Wenche Johnsen kom på 30. plass i kvinneklassen og som nummer 103 totalt. Hun løp 131.6 kilometer på 23 timer og 51 minutter fordelt på 241 runder.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken