I Loppa kan du kjøpe en drink på kiosken

Jon Odin Wilhelmsen er glad for at han nå har fått skjenkebevilling.

Jon Odin Wilhelmsen er glad for at han nå har fått skjenkebevilling. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

På Øksfjord-kiosken kan du ta en øl eller drink til hamburgeren.

DEL

Det ble klart etter at kommunestyret i Loppa torsdag vedtok å gi Wilhelmsen Transport skjenkebevilling.

- Det vil gi blomstring i bygda, sier eier Jon Odin Wilhelmsen av Øksfjord-kiosken, som formelt heter Wilhelmsen Transport.

Bedriften har holdt på med kiosk og drosjekjøring. Kiosken ble imidlertid lagt ned i 2012 da det åpnet en kiosk på kaia. I 2014 besluttet Wilhelmsen å starte opp kiosken igjen, skriver iFinnmark.

- Da salget stupte måtte jeg gjør grep. Vi gikk over til gatekjøkken, men var ikke i mål. Alkoholservering er alfa omega. Uten det overlever ikke gatekjøkkenet, sier Wilhelmsen til iFinnmark.

LES OGSÅ: Politikerne sa ja - gatekjøkkenet får servere sprit

Nytt samlingssted

Han håper gatekjøkkenet blir et nytt samlingssted.

- Det er mange plasser i verden som serverer pils og is. Det er derfor helt normalt å prøve det. Jeg håpe at det blir tatt godt imot, sier han.

Han håper nå at folk i kommunen legger om vanenne sine.

- Bakdelen er at folk går ut så seint. Jeg håper å snu trenden med at folk ikke går ut før klokke halv to, sier Wilhelmsen.

Foto:

Åtte mot syv stemmer

Det var bare så vidt Wilhelmsen fikk skjenkebevilling. Det ble debatt da forslaget ble behandlet. Varaordfører Stein Thomassen (Ap) var ikke positiv til at Loppa kommune skulle havne på den liberale delen av alkoholkartet igjen.

– Vi var først i Norge til å ha uteservering av sprit i Norge. Nå kan vi få det første gatekjøkkenet i Norge med spritservering. Er dette nybrottsarbeidet vi skal gjøre i Loppa, sa Thomassen.

Det ble stemt over forslaget og åtte stemte for, mens syv stemte imot at det skulle bli spritservering på gatekjøkkenet.

Artikkeltags