Lørdag 11. september var det duket til korpsfest på Tusenfryd ved Oslo. Blant 43 korps kunne man se et stort korps fra vår region, med skolekorpsmusikanter fra Leknes, Kabelvåg, Stokmarknes og Sortland.

De 72 musikantene gjorde seg bemerket, og ble omtalt som "Våre venner fra nord". På konserten de gjennomførte kunne man blant annet høre filmmusikk fra Game of Thrones og A star is born, før avslutningsnummeret, Vamps "Månemannen", innbrakte stor applaus.

Fant tonen

Samarbeidet mellom Leknes skole og ungdomskorps og Vesterålskorpsene kom i stand litt tilfeldig etter en oppfordring om at nabokorps kunne slå seg sammen på stevnet. Korpsene møttes for første gang for et par uker siden til øving på Hurtigrutens hus. På veien fra Leknes plukket vi også med oss en kornettist fra skolekorpset i Kabelvåg. Korpsene ser nå etter nye mål å samarbeide mot.

HM Gardens 3. kompani var også til stede og viste seg fram for stevnedeltakerne. Her fikk Leknesmusikantene se gardist Temmam i aksjon, han har spilt i korpset på Leknes i 10 år og viste med dette hvilke muligheter man kan oppnå som korpsmedlem.

Skolekorpset på Leknes består i dag av en erfaren gjeng som har øvd trofast gjennom pandemi og restriksjoner. Turen til Oslo og Tusenfrydstevnet var derfor vel fortjent. Nå er ungdommene instilt på å hjelpe nye aspiranter inn i korpset - og å legge planer for nye konserter og turmål.