I juli åpner Lofoten Golf Links sin splitter nye 18-hulls golfbane på Gimsøy, men før den tid får golfbanen storfint besøk.
– Vi skal ha en forvisning av golfbanen, og i den forbindelse får vi besøk av internasjonal presse, deriblant CNNs Living Golf. Det er i forbindelse med at «Tutta» er vår ambassadør og at vi åpner til sommeren. Det synes vi er morsomt, sier daglig leder Frode Hov, og presiserer at dette gjøres i samarbeid med Innovasjon Norge, Destination Lofoten og Nordnorsk Reiseliv.

Tutta besøkte Lofoten også for to år siden der hun blant annet fikk seg en RIB-tur til Trollfjorden. Lofotposten var med, se video her.

Selger Lofoten

Hva betyr det for dere å få besøk av slike aktører?
– Vi er veldig glade for det. Målet vårt er å vokse i antall besøkende. Vi har bygd ut banen over flere år – nå trenger vi større trafikk, og dette vil forhåpentligvis hjelpe. Vi selger en totalpakke med opplevelser i Lofoten hvor også andre aktiviteter inngår. Vi ønsker å vise fram Lofoten som en spennende destinasjon, understreker Hov.
Med internasjonal presse i form av golfmagasiner og CNN på plass skal «Tutta» spille golf på banen på Gimsøy. I tillegg skal destinasjoner som Henningsvær, Svolvær og kanskje Borg besøkes.
– Naturen og fjellene i Lofoten er spektakulære. Vi håper dette kan gi god eksponering til Lofoten og Nord-Norge. At vi samarbeider med Innovasjon Norge, Destination Lofoten og Nordnorsk Reiseliv er for at vi tenker totalt. De som vil reise hit for å spille golf vil også ha en større pakke med andre opplevelser, men golf er triggeren og døråpneren til dette markedet, understreker Hov.

Åpner 18 hull i juli

Førstkommende helg åpner nihullsbanen på Gimsøy. Hvis alt går etter planen åpner de 18 hull 1. juli.
– Foreløpig ser det veldig bra. Vi har jobbet godt, og guttene har vært kjempeflinke. Vi har sådd alle fairwayene og vi begynner med greenene i neste uke. Per dato er vi hvor vi bør være, men vi trenger litt varmegrader. Det er ambisiøst nok å åpne 1. juli, avrunder Hov.

Bildeserie

Med en golfbane som fotomodell

Se de spektakulære bildene fotograf Kevin Murray har tatt av banen: