Gå til sidens hovedinnhold

Luftig arbeid ved Lofoten brygge: – Byens fineste kontorutsikt

Artikkelen er over 1 år gammel

DSN Entreprenør arbeider fortiden med de nye leilighetene i Lofoten Brygge på kaikanten i Svolvær.

Arbeidet med det nye leilighetskomplekset i havna i Svolvær er godt i gang. Cetho Eiendom overtok i fjor prosjektet rett ved Bacalao, og realiserer bygget med 14 leiligheter på fem etasjer. I likhet med andre boligprosjekter på kaia får Lofoten brygge næringslokaler i første etasje.

Bygget skal etter planen være klart i første kvartal 2021.

– Huset til krana jeg sitter i er 40 meter over bakken. Det er litt luftig, men det er en veldig fin utsikt. Har du høydeskrekk, tror jeg det kan være skummelt. Vi har hatt folk der som har synes det var litt for høyt, sier kranarbeider i DSN, Tor Henrik Angelsen, som sammen med byggeplassleder Morten Hansen har tatt bildene i saken.

– Det er byens fineste kontorutsikt der oppe, sier han.

Vinden kjennes godt

Han forteller at det kjennes godt i krana om vinden begynner å blåse over 16 meter i sekundet.

– Da skal du begynne tenke på og komme deg ned derfra. Etter hvert som du sitter der synes du det er oversiktlig og fint. Vi opplever fine dag og dager hvor det ikke er like godt vær, sier Angelsen.

– Det vi sitter i er en helt ny kran, og det er første gangen den er i bruk. Det er kamera som følger alt du gjør, og alt er digitalt. Alt du gjør ser du på skjermen og du får beskjeder om det meste. Den er veldig teknologisk bra, sier han.

Betong og entreprenørsenteret bygger betongmodulene først, og skal være ferdig til nyttår. Deretter skal DSN Entreprenør komme sterkere inn neste uke, og gjøre ferdig prosjektet. De skal gjøre trearbeider ved leilighetsbygget, hvor øverste etasje blir som en bølge som slår, i limtremoduler.

– Det blir veldig stilig. Det kommer til å pynte opp den allerede fine promenaden vi har i Svolvær, sier Angelsen.

Kommentarer til denne saken