Gå til sidens hovedinnhold

Lysløypa på Leknes: – Ønsker å gjøre folk bevisste på hvor de går i løypa

Artikkelen er over 2 år gammel

Leknes skiklubb har kjørt opp skiløypa, og håper folk bruker sunn fornuft når de går tur i løypa.

Leknes skiklubb har åpnet lysløypa. De vil anbefale de som går med føttene i løypa til å bruke det anviste feltet.

– Vi har bilder som henger flere plasser i løypa, som viser hvor folk kan gå på føttene når snøen kommer, sier leder i Leknes skiklubb Inge-Harald Olsen.

– Det er mange på Leknes som er glad i å gå på ski, og det eksploderer i antall brukere av løypa når snøen kommer, sier han.

Les også: 1200 gikk tur med turlaget i år: - Kunne godt ha flere deltakere

Gå til siden

Hvert år er det flere som går midt i skiløypa når snøen kommer. Det er mange som går tur i traseen hele året, og flere går på samme måte i skiløypa.

– Vi ønsker å gjøre folk bevisste på hvor de går i løypa, slik at de ikke fortsetter å gå som de gjør på sommeren. Det er fint om de som går tur i løypa bruker de samme sporene på vei tilbake, om de skal snu. At de holder seg til samme side, begge veiene, sier han.

Han forteller at det på bildet er anvist hvor de anbefaler folk å gå, og to forskjellige skispor. Et for skøyting og et for klassisk.

– Det er også viktig at folk tenker på hvor mange de går i bredden i løypa. Det er viktig at folk ikke går for bredt, sier Olsen.

Les også: Her kan du overnatte gratis om du vil fiske, jakte eller gå fjellturer: - I steinhytta «Hiet» er alle velkomne

Folkeopplysning

De ønsker ikke å nekte noen å gå i løypa, men vil heller prøve å styre litt hvor folk går.

– Da bruker vi å ha en liten folkeopplysning i begynnelsen av sesongen, slik at folk blir bevisste på hvordan de bruker sporet. Vi skal ikke stenge noen fra å bruke løypa, sier han.

Det er folk som har brukt denne løypa til å gå tur i årevis, både sommer og vinter. De håper mange ønsker å bruke løypa og oppfordrer folk til å bruke sunn fornuft.

– Nå som det er fine skiforhold er det fint å ta en skitur, oppfordrer Olsen.

Les også: Leier ut iglo i hagen: – Det var et påskeprosjekt som ballet på seg

Kommentarer til denne saken