Magda (97) og Arna (87) har svart belte i julemesse

Magda Langstrand (97) og Arna Grønbech har vært med på samtlige julemesser på Havly i Stamsund. I år har de ansvaret for loddsalget.

Magda Langstrand (97) og Arna Grønbech har vært med på samtlige julemesser på Havly i Stamsund. I år har de ansvaret for loddsalget. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I snart 40 år har julemessa vært en fast tradisjon på Havly i Stamsund. Magda og Arna har vært med å arrangere samtlige.

DEL

Det lukter nykokt kaffe når vi kommer inn i lokalene på Havly i Stamsund fredag formiddag. Anledningen er Den indre Sjømannsmisjon sitt tradisjonsrike julemessen. Flere store bord er fylt med håndarbeid i alle varianter. I tillegg tilbys det mye god julebakst.
 

Sylvi Jakobsen er kretsarbeider i Nordre Nordland og er imponert over alt det de får til julemessa.
–Alt vi selger har vi fått fra folk rundt om i hele Nordre Nordland. Det er strikkevarer og broderier. Alt har vi fått gratis og det er rett og slett imponerende, sier Jakobsen.
 

Tradisjon fra 70-tallet

Julemessen i Stamsund ble startet av Eilif og Agnes Pettersen først på 70-tallet og har vært en fast tradisjon siden.
97 år gamle Magda Langstrand fra Steine og 87 år gamle Arna Grønbech fra Stamsund vært med på samtlige julemesser.
–Vi er med i foreninga og for oss er det en selvfølge å bidra slik at det blir julemesse på Havly, sier de to som i år har ansvaret med å selge lodd.
–Du må kjøpe lodd. Vi har en masse kjempeflotte gevinster, kommer det Arna som vet hvordan en loddbok skal selges.
 

Haiker med Magda

De forteller at de mener at det å være aktiv i misjonsforeningen også har gitt de en helsegevinst.
–Vi koser i foreningen og det er med på holde oss friske, både i kropp og sjel, sier 97 år gamle Magda som fortsatt kjører bil.
–Jeg haiker med Magda, men det er ikke tvil om at det å komme seg ut blant folk er bra, legger Arna til.


Sprekinger

Hun bidrar med mye til julemessen selv om hun selv ikke synes det er så mye.
–Nei, det trenger du ikke skrive. Jeg har bare strikket noen lester og noen duker. Det er ikke så mye, sier Arna beskjedent.
–Arna og Magda er bare helt utrolig. Tenk å være så sprek i en så høy alder. De gir seg aldri, skyter Sylvi Jakobsen inn.
–Vi håper at det kommer mye folk på julemessen også på lørdag. Lørdag ettermiddag er det misjonsfest og alle er velkomne, kommer det avslutningsvis fra Arna og Magda.