Gå til sidens hovedinnhold

Magnus (15) fikk napp i ungdomsfiske

Artikkelen er over 1 år gammel

Magnus Bendiksen (15) er en av 12 Lofot-ungdommer som får prøve seg som fisker i sommer.

15-åringen fra Reine er en av 309 gutter og jenter mellom 12 og 25 år fra Nordkapp til Lindesnes som skal delta i den stadig mer populære ungdomsfiskeordningen. I fjor deltok i underkant av 200. Ordningen ble i sin tid etablert for å øke rekrutteringen til fiskeflåten, der knapt 18 prosent er under 30 år.

Magnus Bendiksen er slett ikke ukjent med yrket, som sønn av en fisker og kvalfanger.

– Jeg var med på kvalfangst i år. Vi var ved Bjørnøya for å ta kvoten. Nå er jeg i gang med ungdomsfisket, forteller Bendiksen som når Lofotposten ringer fisker sei utenfor Reine.

– I går var vi på Moskstraumen, og fikk mye sei. Fisken leverer jeg hos H. Sverdrup AS på Reine.

– Satser på fiske

– Og du skal bli fisker?

-Jeg har ett år igjen på ungdomsskolen. Så skal jeg gå videre på naturbruk ved Vest-Lofoten videregående skole. Jeg vil bli fisker, kvalfanger og gjerne dra på selfangst. Fisket blir nok yrkeslivet for meg, sier Magnus Bendiksen.

Deltakerne kan fiske med stang, handsnøre, juksemaskin, inntil 210 meter garn, liner med inntil 300 angler og inntil 20 teiner eller ruser.

– Sommerjobb er ofte det første møtet mange ungdommer har med fiskerinæringen. Ungdomsfiskeordningen er en viktig arena for rekruttering, og vi trenger flere unge fiskere og flere kvinnelige fiskere. Sjømatnæringen er viktig for framtiden vår, og vi er avhengig av at dyktige ungdommer tar roret, sier fiskeriminister Harald Tom Nesvik, i en pressemelding.

Disse ungdommene fra Lofoten skal delta i årets ungdomsfiskeordning:

Daniel Kuosmanen, Svolvær, Ida Oline Alfheim, Ballstad, Julie Marie Losvik, Bøstad, Henrik Stormo, Leknes, Henning Rist Børresen, Vestresand, Magnus Bendiksen, Reine, Jonathan Leonhardsen, Andopen, Georg Steinkellner Kristiansen, Gimsøysand, August Myklebust, Skjelfjord, Benjamin Liland Overholt, Kabelvåg, Martin Strømnes Simonsen, Gravdal og Johannes Arctander Berg, Ballstad.


Kommentarer til denne saken