Gå til sidens hovedinnhold

Målet for Høstvekka fra 2020: Egen stilling og flere aktiviteter

Artikkelen er over 1 år gammel

Høstvekka på Leknes er godt etablert. Neste år kan den få egen planlegger.

I disse dager gjør Lofoten Matpark klar utkastet til en rapport om hvordan Høstvekka kan få flere aktiviteter og arrangement. Sammen med Lofoten Countryfestival lokker de fire dagene med handel, musikkfest og familiemoro veldig mange tilreisende til Vestvågøy.

Nå vil kommunen, handelsnæringen og IL Blest, som har overtatt countryfestivalen, finne ut hva mer septemberdagene kan fylles med. Målet er å profesjonalisere arrangementet. De senere årene har Geir Johansen vært drivkraft, ved siden av egen fulltidsjobb. Lykkes det å få et spleiselag av kommune og private aktører, kan det snart være på plass en egen ansatt med ansvar for å utvikle Høstvekka, fortalte aktørene på pressekonferansen tirsdag.

Debatter

Hva mangler Høstvekka i dag?

– Høstvekka og countryfestivalen har satt Leknes på kartet, har bidratt til en god dugnadsånd med 150–200 frivillige, og ikke minst et yrende folkeliv på Leknes. Nå ønsker vi å bidra til at arrangementet tar et steg til, sier ordfører Remi Solberg og viste til at kommunen har bidratt med penger til rapporten med et klart ønske om at Høstvekka skal få enda større fotfeste i Lofoten.

Daglig leder i Vest-Lofoten næringsforening, Søren Fredrik Voie, mener Vestvågøy som en stor landbrukskommune kan bruke Høstvekka til å gjøre jordbruket mer synlig. Han ser også debattmøter og konferanser som spennende tilvekster under arrangementet, med henvisning til Arendalsuka i august der politikk og samfunnsliv er tema.

Forutsetningen for å sette nye ideer ut i livet, er at det jobbes mer kontinuerlig med å skape innholdet.

– Vinterfestuka i Narvik har tre ansatte. Vi tenker i litt mindre målestokk, men det må være et mål å få en person som kan jobbe med Høstvekka som hovedoppgave. Så få vi se hvordan vi kan finansiere stillingen. Det beste vil være et samarbeid mellom kommune og private, sier Voie.

– Styrke Leknes

I fjor var Geir Johansen, kjent som Plate-Geir, på nippet til å kaste kortene, blant annet fordi gjengen som etablerte Lofoten Countryfestival klatret ned fra sadelen for godt. Da IL Blest red inn og overtok festivalen, kom energien tilbake. Idrettslaget har etablert eget selskap, med Reidar Samuelsen som styreleder. I år arrangeres Lofoten Countryfestival for 19. gang.

– Jeg tenkte på IL Blest som en god løsning, og så ble det den. Jeg tror Høstvekka og countryfestivalen har store muligheter. I fjor var det 4000–5000 innom Leknes sentrum på lørdagen. Det ligger et stort potensial for å utvikle disse dagene til noe mer, mener Johansen som representerer handelsrådet i Vest-Lofoten næringsforening.

– For oss er festivalen en inntektskilde for å styrke arbeidet i idrettslaget. Hele overskuddet går dit. Men vi ønsker også å bidra til å utvikle regionsenteret Leknes. Det kommer 1500–2000 til festivalen. Festivalen og Høstvekka har samme mål, sier Samuelsen.

Kommentarer til denne saken