Gå til sidens hovedinnhold

Mandag kommer de eldste elevene tilbake på skola:- Vi er klar

Både på Laupstad og i Sydalen er de klare til å ta imot elevene som kommer på mandag.

For abonnenter

Torsdag offentliggjorte regjeringen at fra og mandag så åpner alle skolene etter at 1. til 4. trinn har vært på skolen siden 27. april.

-Vi er klar

Skolene er i full gang med forberedelsene. Rektor ved Strauman oppvekstsenter, Svein-Arne Hansen, sier de når har det meste på plass.

– Vi er klar. Nå har vi gått over alle klasserommene, og vi har den plassen som kreves. Vi har også ryddet bort en del ting som vi ikke trenger. Vi gleder oss veldig til oppstart, sier Hansen som sier at de har alt av smittevern på plass.

Han sier at oppstarten med de minste elevene har gått veldig bra.

– Jeg må si jeg er positivt overrasket over hvor bevisst elevene har vært i forhold til smittevern. Vi er avhengig av et godt samspill mellom elever, foreldre og lærerne for å få dette til. Det er jeg helt sikker på at vi skal få til, sier Hansen.

God rute

Også ved Laupstad skole er de i god rute foran skoleåpningen på mandag.

– Vi er jo i den situasjonen at vi er en fådelt skole, som har god plass. Vi starter med alle elevene på mandag og gleder oss veldig, det skal bli godt å få dem på plass, sier Monika Bø, rektor ved Laupstad skole.

De har hele tiden hatt skolen åpen for noen av de 18 elevene. På mandag kommer alle tilbake.

– Vi har muligheten til å bruke forskjellige innganger til skolen, og har på plass gode rutiner for blant annet håndvask. Vi føler at vi er privilegerte som har både fjæra og skogen i nærheten, sier hun og viser til at åpningen ikke byr på utfordringer for dem.

Les også: Forsiktig skoleåpning i Flakstad

Kommentarer til denne saken