Det er fine forhold i skiløypa på Leknes lørdag formiddag. Det er oppholdsvær og Inge-Harald Olsen, leder i Leknes skiklubb er på vei ut for å kjøre opp løypa til dem som ønsker å bruke den.

Agnar Archtander Berg er med bestemor Kjellaug Gauldal på skitur. Dette er hans første tur i løypa, men han har allerede gått mye på ski på Ballstad.

– Det var han som foreslo i går at vi kunne ta oss en skitur. Vi er veldig glad for at snøen har kommet, og går på ski så ofte som vi kan. Jeg husker de lange vintrene vi hadde da jeg var liten, og da var det ski som gjaldt, sier Gauldal.

Hun var på årets første skitur på tirsdag, og forteller at hun ofte bruker løypa på Leknes.

– Jeg tror det er mange som bruker løypa her, og jeg tror også at skiinteressen har vokst blant folk etter at de tråkket opp løypa her. Forholdene ser bra ut og jeg håper vi får en fin tur, sier hun.

Lunsj i gapahuken

Et annet turfølge som står klar til å gå ut er Emil, Emma og Niklas Liljebakk og Kristoffer og Samuel Johansen. De er går skiturer så ofte som muligheten byr seg.

– Vi har begge små barn, og vi har lyst til å ta med disse ut så mye som mulig. Jeg håper på å gi de sunne interesser fra de er små, og det er fint å ha de med på skitur. Nå er det fine forhold i løypa så det er bare å ta med seg pulken og komme seg ut, oppfordrer Liljebakk.

– I dag skal vi gå inn til gapahuken, og spise lunsj. Vi har lurt med barna med godteri, så det blir både Kvikklunsj og kakao når vi kommer fram, sier Johansen.

Håper på lang sesong

De fleste skryter av skiklubben som kjører opp løypa. En som er glad i løypa er Bernt Lauritsen.

– Inge-Harald Olsen gjør en veldig god jobb med løypa, og jeg er sikkert på at han bruker mye tid på dette. Jeg går på ski så ofte det er forhold til det, denne uka har det blitt nesten hver dag, sier Lauritsen.

Han tror det er flere som bruker løypa nå, og ser at antallet øker år for år.

– Vi som er glad i å gå på ski, er veldig fornøyd med all snøen. I fjor fikk vi en veldig lang skisesong, håper denne sesongen blir like lang. Det viktigste er å komme seg ut og bruke naturen, sier han.